Mainos

Näin herätät aivosi työpaikalla

Erään tutkimuksen mukaan ihmisen mieli harhailee 30 prosenttia ajasta, vaikka olisimme keskellä tärkeää tehtävää. Et siis ole yksin, jos kesken työpäivän huomaat vaipuneesi koomankaltaiseen tilaan! Mutta miten pääset taas hereille?

Tylsyys, stressi ja kyllästyminen saavat mielen harhailemaan miellyttävämpiin asioihin. Työpaikalla tämä kuitenkaan ei ole suotavaa. Mikset siis työkoneesi lisäksi "boottaisi" myös aivojasi, kysyy online.prevention.com?

Organisoi!

Jos sinulla on useita huomiota vaativia tehtäviä, valitse niistä yksi: siivoa kaikki muut odottamaan laatikkoon tai hyllyyn. "Poissa silmistä, poissa mielestä" todella pitää paikkansa: hankkiudu eroon kaikenlaisista muistilapuista ja paniikkiviesteistä, jotka vaativat sinua jakamaan huomiotasi muualle.

Kiinnitä myös huomiota työpisteen koristeluun. Valokuva perheestäsi piristää, mutta vain silloin, jos se ei saa sinua huolehtimaan perheenjäsenistäsi: miten he pärjäävät siellä kotona ilman minua, pitäisikö soittaa...

Osallistu!

Kokouksissa on helppo harhautua mukaviin kuvitelmiin, koska yleensä yksi hoitaa puhumisen muiden osanottajien kuunnellessa (tai yrittäessä pysyä hereillä). Haasta itsesi osallistumaan kokoukseen: kuuntele puhujaa ja aloita keskustelua aiheesta.

Saat harhailla juuri sen verran, että kehität seuraavan kysymyksen, jolla pommittaa esitelmän pitäjää.

Liiku!

Kun huomaat, että jumitus alkaa, on aika vaihtaa maisemaa. Nouse ja mene tauolle, tai kävele toimiston vessaan täyttämään vesipullosi. Voit myös käväistä ulkona hengähtämässä. Kun karkaat työpisteestäsi aina ajatustesi harhaillessa, aivosi yhdistävät työpisteen työntekoon, eivät ihaniin päiväkuvitelmiin.

Tauko!

Pidä kahvitauko ja ota etäisyyttä projekteihisi. Tauoille on myös perusteltu syy: jos et itse pidä niitä, aivosi alkavat pitää niitä puolestasi.

MTV3/Helmi

Lähde: Online.prevention.com

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.