Mainos

Näillä fanien vinkeillä saat U2-keikasta kaiken irti

U2:n keikkoja Helsingin Olympiastadionilla odotetaan nyt kuumeisesti ja huolellisesti valmistautuen.

Etenkin yhtyeen kovimmat fanit haluavat saada huomisen ja ylihuomisen keikoista mahdollisimman paljon irti. Verkkoyhteisöissä keskustelu on alkanut jo yli vuosi sitten lipunostotaktiikoista, ja kuhina jatkuu aina viime hetkien sääarvailuihin.

U2-kokemustaan voi parantaa seuraavilla ohjeilla:

Settilista edellisellä kiertueen keikalla Tanskan Horsensissa

Return Of The Stingray Guitar, Beautiful Day / Singing In The Rain (lyhyt) / Here Comes The Sun (lyhyt), New Year's Day, Get On Your Boots, Magnificent, Mysterious Ways, Elevation, I Still Haven't Found What I'm Looking For / Many Rivers To Cross (lyhyt), Glastonbury, In A Little While, Miss Sarajevo, City Of Blinding Lights, Vertigo, I'll Go Crazy If I Don't Go Crazy Tonight / Discothèque (lyhyt), Sunday Bloody Sunday, MLK, Walk On / You'll Never Walk Alone (lyhyt)

Encoret: One, Amazing Grace (lyhyt) / , Where The Streets Have No Name, Hold Me, Thrill Me, Kiss Me, Kill Me, Ultra Violet (Light My Way), With Or Without You, Moment of Surrender

Lähde: u2setlists.com

1. Hanki liput molemmille keikoille.

Joillekin on itsestään selvää, että mukana ollaan molemmilla keikoilla. Esimerkiksi suomalaisen U2-faniyhdistyksen The Unforgettable Finlandin puheenjohtaja Jan M. Ekblad on hankkinut toiselle keikalle kenttäliput, toiselle istumapaikat.

- Toinen keikka valokuvataan tarkkaan, toisen aikana keskitytään vain nauttimaan show'sta ja musiikista, Ekblad sanoo.

2. Älä jonota turhaan.

Ensimmäiset telttamajoittujat ovat jo ilmestyneet stadionin läheisyyteen. Kokeneet fanit kuitenkin tietävät, ettei jonotusta kannata yliampua, ellei halua ottaa sitä omana kokemuksenaan.

- Jonon pituus tietenkin vaihtelee aina ja riippuu pitkälti turvatarkastuksista. Lähimpiin paikkoihin ei kuitenkaan tarvitse jonottaa yön yli.

Jonotilanne elää esimerkiksi ruotsalais- hollantilais- ja brittifanien mukaan, jotka eivät pääse keikalle omissa maissaan.

3. Luota lavasuunnitteluun.

Yleisö näkee lavalle joka suunnasta, joten suoran näköyhteyden mahdollistavia paikkoja on paljon.

- Jos olet aivan lavan edessä, et tosin näe screeniä ja kokonaisuutta kunnolla. Mutta useille faneille lähellä oleminen on tärkeintä, Ekblad toteaa.

Yhtyeen jäsenet kiertävät myös lavan taakse, mutta varaudu siihen, ettei kyse ole aivan jatkuvasta pyörimisestä.

4. Älä odota täydellistä suoritusta.

Bändin yhteissoitto on hioutunut saumattomaksi vuosikymmenten kuluessa, mutta he ovat ihmisiä kuten mekin. Virheitä sattuu.

- Kiertueen ensimmäisellä keikalla bändillä oli vaikeuksia soittaa joitakin kappaleita oikein. Niin voi sattua, kun on takana pitkä tauko.

Bono on toipunut viime kuukausina selkäleikkauksesta. Hän on myös tunnustanut aloittaneensa taas tupakanpolton sairauslomansa aikana. Äänen kannalta se ei luonnollisestikaan ole hyvä ratkaisu.

5. Varaudu uuteen tuotantoon – ja akustisiin sovituksiin vanhoista.

U2:lla on pitkä ja monipuolinen tuotanto, mikä tarkoittaa myös erilaisia faneja ja mieltymyksiä. Älä siis nyrpistä nenääsi uudelle tuotannolle ja viimeisimmästä singlestä faniutensa aloittaneille.

- Kaikki isot bändit joutuvat antamaan jokaiselle jotakin. Itse olen vanhemman polven faneja, mutta kyllä ne uudetkin menevät, Ekbland sanoo.

Monille faneille vanhojen hittien albumiversiot ovat juurtuneet mieleen pienimpiä yksityiskohtia myöten. Etenkin vanhoja suosikkeja saatetaan kuitenkin vetää pelkistettyinä akustisina sovituksina.

6. Nauti suuruuden voimasta.

Lavaspektaakkeli on kasvanut sitten vuoden 1997 vierailun, jolloin kiertuekalusto mahtui 60–70 rekkaan. Nyt rekkoja on 103.

- Upea jättihämähäkki on suoraan scifi-leffasta videotehosteineen. Kunhan vain tulee oikeanlainen pimenevä ilta.

Kuvaavaa on myös se, että kitaristi Edgellä on mukanaan kymmeniä kitaroita – puhumattakaan efekteistä ja vahvistimista.

Maailmanparantajaksi mielletty bändi on luvannut myös kutistaa ja kompensoida kiertueen hiilidioksidipäästöt.

7. Jos sää yhtään epäilyttää, ota sadetakki.

Kertakäyttösadetakki ei vie paljon tilaa, mutta pelastaa sadekuurolta ja sitä seuraavalta kylmyydeltä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.