Nähtävillä nyt Helsingissä – Torinon käärinliinasta lisätietoa Jeesuksen ristiinnaulitsemisesta?

2:07

Torinon käärinliina on maailman tunnetuimpia ja tutkituimpia kankaita. Pellavaiseen hautakankaaseen on piirtynyt miehen kuva edestä ja takaa. Nyt kopio tästä kuuluisasta käärinliinasta on esillä Suomessa, Roihuvuoren kirkossa.

Torinon käärinliinan alkuperästä on käyty vilkasta tieteellistä keskustelua. Onko kuvassa oikeasti Jeesus? Ovatko kidutuksen merkit ristiinnaulitsemisen jäljiltä?

Dosentti Juha Hiltusen mukaan käärinliina antaa lisätietoa esimerkiksi siitä, miten naulat upposivat Jeesuksen käsiin ja jalkoihin. Tavoitteena oli aiheuttaa pahinta mahdollista kipua.

– Tämä Torinon käärinliina on ihan tieteellinen objekti, joka edelleen on mysteeri. Ei tiedetä miten se hahmo oikeasti on liinaan tullut. Maailmalla on tiedemiehiä, jotka uskoo niin sanottuun koronapurkausteoriaan, joka on äkkinäinen, hyvin lyhyt ja räjähdymäinen tapahtuma, joka on kadottanut ruumiin siitä liinasta. Käärinliina ei esimerkiksi alkanut viottua ruumiin mätänemisen myötä,  kertoo Hiltunen MTV:lle.

Roihuvuoren kirkkoherra ei suosittele kirkon teemanäyttelyä ihan pienille lapsille.

- Täällä näytetään väkivalta uhrin näkökulmasta. Olen ihmetellyt, että miksi se tuntuu niin pahalta. Mehän ostetaan esimerkiksi lapsille vaikka roomalaisen legioonalaisen varusteita ja miekka, kaikki ne väkivallan käyttäjävälineet. Niiden kanssa voi hosua ja olla, mutta sitten kun tuodaan kun tuodaan silmien eteen uhri, väkivallan kohde, niin se on meille hyvin vaikeaa, pohtii kirkkoherra Timo Pekka Kaskinen Roihuvuoren kirkosta.

1:03

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja