Mysteeri jatkuu: Utahin aavikolta löydetty metalliveistos on kadonnut – spekulaatiot käyvät kuumina: Onko kyseessä scifi-taiteilijan perintö?

Erämaasta löytyi mystinen monoliitti Utahissa 1:33
Erämaasta löytyi mystinen monoliitti Utahissa – tältä metallinen patsas näyttää!

Utahin aavikolta löytynyt ja ihmisiä laajalti hämmentänyt metallipylväs on poistunut ”tuntemattoman osapuolen” toimesta, kertoo The New York Times.

Se ehti saada kutsumanimekseen monoliitti, jolla tarkoitetaan pilariksi muovattua rakennelmaa.

Katso yllä olevalta videolta, miltä mystinen rakennelma näytti! 

"Luonto palasi sen luonnolliseen tilaan"

Veistoksen löytöpaikasta ei ole pidetty meteliä. Salaperäiselle löytöpaikalle patikoineen David Surberin mukaan metalliveistos pönötti Lockhart Basin Roadin läheisyydessä, Moabin eteläpuolella. 

– Luulen, että luonto palasi takaisin sen luonnolliseen tilaan, Surber sanaili Instagramissa katoamisuutisen jälkeen. 

Patikointiretkensä aikana Surber tutki veistosta hieman tarkemmin. Hän julkaisi Instagram-tilillään videon, jossa hän näyttää katsojalle, ettei kolmisivuinen, metallinen veistos ole magneettinen ja että se on luultavasti sisältä ontto.

Rakennelmalle ei ollut lupaa

Liittovaltion maille ei saa pystyttää mitään ilman lupaa, ja siksi rakennelma onkin herättänyt laajalti huomiota. 

Liittovaltion maahallintovirasto ei omien sanojensa mukaan ole ollut poistamassa rakennelmaa, jota se on pitänyt yksityisomaisuutenaan. 

Onko kyseessä taiteilijan perintö?

Sosiaalisessa mediassa on esitetty mitä erilaisempia ehdotuksia sille, mistä pylväs on peräisin – keskustelussa on väläytelty myös avaruusolentojen mahdollisuutta.

Viranomaiset uskovat, että kyseessä on taideteos. Rakennelma oli upotettu kallioon hyvin tarkasti. 

Taidemaailmassa aprikoidaan, voisiko teos olla scifistä kiinnostuneen kuvanveistäjän, John McCrackenin, tekosia. Taiteilija menehtyi vuonna 2011. 

Hänen poikansa Patrick McCracken kertoo The New York Postille antamassaan haastattelussa, että hänen isänsä oli kertonut hänelle lähes kaksi vuosikymmentä sitten, että ”taiteilijaisä haluaisi jättää taideteoksensa syrjäisiin paikkoihin myöhemmin löydettäviksi”. 

Lue myös:

    Uusimmat