Mainos

Mysteeri Itä-Helsingissä: Kuka käy kiinnittämässä aidonnäköisiä lisäkilpiä tähän liikennemerkkiin?

Sinnikkäällä luonteenlaadulla varustettu henkilö kiinnittelee aidolta näyttäviä, mutta luvattomia lisäkilpiä Helsingin Mellunmäessä sijaitsevaan liikennemerkkiin.

Sallatunturintiellä Mellunmäessä tietty pysäköintikieltomerkki on saanut jo useamman kerran kaverikseen hyvin aidonnäköisen lisäkilven. Aina, kun luvaton lisäkilpi on käyty poistamassa, on se ilmestynyt pian takaisin.

Mellunmäessä itsekin asuva Patrick Wikblad kertoo, että kaupunki on käynyt poistamassa luvattoman kilven ensimmäisen kerran elokuussa. Viimeksi kilpi haettiin pois aiemmin tässä kuussa.

Tolpassa ei tulisi olla muuta kuin pysäköintikieltomerkki ja virallinen lisäkilpi, joka kertoo korkeintaan neljän tunnin kiekollisesta pysäköinnistä aamukuuden ja keskiyön välillä. Toistaiseksi tuntemattomasta syystä joku käy kiinnittämässä virallisten merkkien alle lisäkilven "40 m", joka ilmeisesti pyrkii määrittelemään kiellon vaikutusalueeksi vain liikennemerkistä seuraavat 40 metriä. Wikblad pohtii, yrittääkö joku pedata itselleen kadunvarresta pysäköintipaikkaa, jossa kiekkoa ei tarvitsisi käyttää.

Aiheesta ensimmäisenä uutisoinut Helsingin Sanomat haastatteli Helsingin kaupungin rakentamispalvelu Staran vastaavaa työnjohtajaa Jari Kemppaista, joka tuntee tapauksen hyvin, mutta ei omien sanojensa mukaan pysty ymmärtämään sitä. Etenkään, kun luvattomat lisäkilvet ovat niin aidon näköisiä.

– Ne on teetetty ihan selkeästi jossain paikassa, joka valmistaa oikeita liikennemerkkejä, Kemppainen kertoi HS:lle.

***

1:15

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.