Yli 40 vuotta vanhaa liikennemerkkiä ei vieläkään ymmärretä – pysäköinnintarkastaja vääntää nyt rautalangasta

Missä sijaitsee Helsingin pahin parkkisakkorysä? 5:03
Helsingin kaupungin kunnallinen pysäköinninvalvoja Kaija Kossila paljastaa videolla, missä sijaitsevat Helsingin pahimmat parkkisakkorysät.

Helsingin kaupungin pysäköinninvalvonta muistuttaa pysäköintiä rajoittavasta liikennemerkistä, joka aiheuttaa haasteita autoilijoille säännöllisesti.

Helsingin kaupungin pysäköinninvalvonta kertoo Instagram-tilillään laputtaneensa autoja Olympiastadionin läheisyydessä tutusta syystä.

Syynä pysäköintivirhemaksuihin on pysäköintikieltoalue, josta kerrotaan liikennemerkillä, jossa pyöreä pysäköintikieltomerkki on keltaista neliskanttista pohjaa vasten. Merkki on ollut Suomessa käytössä yli 40 vuotta, joten mistään uudesta asiasta ei ole kyse.

– Näitä lappuja on ollut harmi kirjoittaa viime viikkoina, pysäköinnintarkastaja Väiski kirjoittaa.

Pysäköinninvalvonta muistuttaa muun muassa Uimastadionille pyrkiviä helsinkiläisiä siitä, että Pohjoisen Stadiontien loppupään molemmat puolet ovat pysäköintikieltoaluetta. Missään ei ole pysäköintipaikkaa osoittavaa P-merkkiä.

– Kun siis ajat missä tahansa pysäköintikieltoalue-merkin ohi, on pysäköinti sallittu tämän jälkeen vain erikseen merkityillä P-paikoilla, Väiski selventää ja sanoo, että kaikki kuvassa näkyvät autot on pysäköity lähtökohtaisesti virheellisesti.

Väiski huomauttaa lisäksi, että pysäköintiekieltoaluetta ilmaisevan liikennemerkin C39 vaikutusalue ei katkea esimerkiksi risteykseen, vaan sen lopettaa vain merkki C40, pysäköintikieltoalue päättyy.

Katso julkaisu alta. Kuvan liikennemerkistä C40 näet painamalla kuvan päällä olevaa nuolta oikealle.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Lue myös:

    Uusimmat