Myrsky Ukrainassa ja Venäjällä: Lähes 2 miljoonalta sähköt poikki

Venäjällä ja Venäjän miehittämillä alueilla Ukrainassa viikonlopun kova myrsky on katkaissut sähköt lähes kahdelta miljoonalta ihmiseltä.

Asiasta kertoi tänään Venäjän energiaministeriö.

Ministeriön mukaan sähköt ovat pysyneet poikki vielä tänäänkin ainakin Dagestanissa, Krasnodarissa ja Rostovissa. Ukrainassa sähköt katkesivat Venäjän miehittämillä Krimin, Donetskin, Luhanskin, Hersonin ja Zaporizhzhjan alueilla, ministeriö sanoi.

Ukrainan viranomaisten mukaan sähköttä on jäänyt yli kaksituhatta kaupunkia ja kylää sodan runtelemassa Ukrainassa, lämpötilojen pudotessa alle nollan.

Sää voi vaikeuttaa Ukrainan vastahyökkäystä

Ukraina ja sitä tukevat länsimaat ovat huolissaan sääolojen vaikutuksesta Ukrainan vastahyökkäykseen talven aikana.

Ukrainan mukaan Venäjä jatkoi tänään hyökkäyksiään Donetskin alueella Avdijivkaan ja eteläiseen Robotynen kylään, mihin taistelut ovat keskittyneet jo viikkojen ajan.

Kumpikaan osapuolista ei ole onnistunut tekemään merkittävää läpimurtoa viikkoihin. Venäjä kuitenkin ilmeisesti parhaillaan piirittää Avdijivkaa, joka on tärkeä teollisuusalue. Ukrainan mukaan venäläisjoukot ovat tehneet alueella yli 150 hyökkäystä.

Viikonloppuna Ukraina kertoi onnistuneensa torjumaan yli parikymmentä Venäjän hyökkäystä, eikä se kertonut mitään mahdollisista menetyksistä tai hävityistä alueista.

Tietoja ei ole pystytty vahvistamaan riippumattomista lähteistä taistelujen jatkuessa.

Lue myös:

    Uusimmat