Mainos

Myrsky näkynyt ilotulitekaupassa

Ilotulitteiden myynti on lähtenyt maahantuojien mukaan käyntiin virkeästi, vaikka osassa maata myrsky on haitannut myyntiä. Myynnin uskotaan kipuavan viime vuoden tasolle.

– Myrsky on vähän rauhoittanut myyntiä, mutta kun kelit tuosta kirkastuvat ja sähköt taas toimivat, ihmiset lähtevät kylille ja ostoksille, sanoo Vesa Raatikainen Jokioisilla toimivasta Liekkitiimistä.

Myös Rakettitukun myynti on hieman sotkeutunut, kun joitakin myyntipisteitä on jouduttu pitämään kiinni myrskyn vuoksi. Tästä huolimatta myynti on pysynyt viime vuoden tasolla ja sujunut olosuhteisiin nähden hyvin, kertoo toimitusjohtaja Timo Taskinen.

Ilotulitteet ovat nyt olleet myynnissä kahden päivän ajan, ja Sten Johansson Suomen Ilotulituksesta uskoo myynnin kiihtyvän kohti aattoa.

Helsingin Ilotulitustehtaan toimitusjohtajan Jori Lahtosen mukaan ilotulitteiden myynti on sujunut viime vuotta paremminkin.Vuosi takaperin kaupassa näkyi uusi ilotulitteiden myyntiä ja käyttöä koskeva laki, joka sai osan ihmisistä pohtimaan, mitkä ilotulitteet ovat turvallisia ja uusien sääntöjen mukaisia. Viime vuodenvaihde oli viimeinen hetki myydä pois vanhojen säädösten mukaisia tuotteita.

Suosituimpia ilotulitteita tänä vuonna ovat neljän suurimmat maahantuojan mukaan suuret ja näyttävät padat, jotka ovat myös perinteisiä raketteja turvallisempia.

– Myös ilotulitelaatikot, joissa on useampia raketteja samassa paketissa, ovat suosittuja. Parhaimmillaan niistä voi puhjeta taivaalle kukkia puoleksitoista minuutiksi, sanoo Sten Johansson.

Rakettitukusta on ostettu innokkaasti paitsi patoja, myös Big Boss -lajitelmia, pienempiä tannerpatoja ja aarrearkkuja.

Helsingin Ilotulitustehtaalta on haalittu kahden ääripään tuotteita: toisaalta isoja ja kalliita patoja, toisaalta pieniä, vain puolentoista euron hintaisia noitapillimoottorilla toimivia Hekotin-autoja.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.