Mainos

Poliisi: Myrkkyviinat nykyään hyvin harvinaisia

Poliisi epäilee, että Venäjän Karjalassa virallisessa alkoholiliikkeessä myynnissä olleessa viinapullossa olisi ollut metanolia. 

Poliisi on saanut tiedon metanolimyrkytyksen takia sairaalaan toimitetusta suomalaismiehestä.

Poliisin mukaan myrkkyviinatapaukset ovat tätä nykyä harvinaisia.

– Tämä on tällä hetkellä ainoa poliisin tietoon tullut tapaus. En muista, milloin näitä olisi ollut viimeksi, komisario Kimmo Wetterstrand Itä-Suomen poliislaitokselta kertoo.

Kun myrkkyviinasta aikanaan puhuttiin enemmän, oli kyse poikkeuksetta niin sanotuista pimeistä, kadulta ostetuista pulloista. 

–  En muista, että koskaan aikaisemmin olisi ollut kyse virallisesta tax free -kaupasta ostetusta viinasta tulleesta myrkytyksestä, Wetterstrand vahvistaa mielikuvan.

Wetterstrand korostaa, ettei poliisi voi lähteä selvittämään metanolin alkuperää, vaikka myrkytyksen saanut onkin suomalainen.

– Se on ulkomailla tapahtunut rikos eikä poliisilla ole toimivaltaa tutkia tällaisia juttuja. Meidän rooli on lähinnä vain ennaltaehkäistä vahinkoja täällä Suomen puolella, Wetterstrand selittää.

Suomalaismiehen epäillään saaneen metanolimyrkytyksen Venäjällä Värtsilässä sijaitsevasta tax free -kaupasta ostetusta Viru Valge -viinasta.

Poliisi varoittaa Värtsilän rajaylityspaikan kautta Venäjälle matkaavia ihmisiä siitä, että Venäjän puolella on mahdollisesti myynnissä alkoholierä, joka sisältää metanolia.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.