MyPa hankki Ryan Bothan

Jalkapalloliigan MyPa vahvisti rivejään ensi kaudeksi tekemällä sopimuksen eteläafrikkalaisen Ryan Bothan kanssa. Botha on 20-vuotias vasen laitahyökkääjä ja hänen sopimuksensa on kaksivuotinen sisältäen option jatkosta. Botha nähtiin Suomessa jo päättyneellä kaudella, hän pelasi 12 ottelua Tervareissa Ykkösessä.

Kokemusta Bothalla on myös Etelä-Afrikan pääsarjasta. Hän pelasi vuosina 1999-2001 kolmisenkymmentä ottelua Jomo Cosmosin riveissä, jossa nuorukaisen valmentajana toimi muun muassa takavuosien Liverpoolin ykkösmaalivahti Bruce Grobbelaar.

Botha oli jo vuonna 1998 kahteenkin otteeseen Manchester Unitedin koeleirillä, mutta siirto Englantiin kariutui lopulta ongelmiin työluvan kanssa. Kuluvana vuonna Botha on ollut näytillä myös Belgian pääsarjan KV Mechelenissa. Etelä-Afrikan alle 20-vuotiaiden maajoukkueesta hänellä on kokemusta vuodelta 1999.

Bothan lisäksi MyPa on solminut jatkosopimukset kahden pelaajan kanssa. Jo pitkään Saviniemessä viihtyneet Toni Huttunen ja Jukka Lindström jatkavat MyPassa myös ensi kaudella. Huttusen sopimus on kaksivuotinen ja Lindströmin jatkopaperi kattaa kauden 2002.

Oikealle laitapuolustajalle Huttuselle ensi kausi on MyPassa jo 11:s. Liigaotteluita hänelle on kertynyt kunnioitettavat 250 kappaletta. Valmentaja Juha Malisen topparin tontille kaavailemalle oman kylän pojalle Lindströmille tuleva kausi on seitsemäs joukkueen riveissä. Lindströmilläkin on takanaan jalkapalloliigaa jo 105 ottelun verran.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat