Mainos

"Myös työttömien pitää pystyä elämään" – Hallituksen päätös raivostutti MTV.fin lukijat

Hallitus on päättänyt lyhentää ansiosidonnaista työttömyysturvaa 100 päivällä muilta paitsi 58 vuotta täyttäneiltä. 

Hallituksen talouspoliittinen ministerivaliokunta käsitteli työttömyysturvan muutoksia aamulla. Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ei vielä tarkentanut, täyttyykö hallituksen tavoittelema 200 miljoonan euron säästö tällä mallilla. Hänen mukaansa tämä tarkentuu huomenna.

Hallituksen esitys ansiosidonnaisen leikkaamisesta on saanut keskustelupalstoilla kipakkaa palautetta.

MTV Uutisten Facebook-sivuilla monet ihmettelevät päätöstä. Esimerkiksi Markus sanoo, ettei päätös haittaa, mikäli työtä on tarjolla heti 400 päivän jälkeen. Samalla linjalla on Terhi.

– Jos Sipilä ja kumppanit työllistää 400 päivän jälkeen niin leikataan ihmeessä! Ja jos tietty porukka luopuisi edes siitä viikon palkastaan!

Osa keskustelijoista myös ihmettelee sitä, miten ansiosidonnaisen leikkaaminen luo uusia työpaikkoja. Pirkko esitteli myös oman ideansa.

– Mielestäni työttömyysturvaa heikentämällä ei luoda työpaikkoja.. sillä kurjistetaan vain sellaisen työttömän asemaa joka ei satu töitä saamaan sen 400 päivän aikana tai jälkeen.. Miten hallitus aikoo korottaa sellaisten työttömien asemaa jotka ovat ikääntyneitä ja jo pudonneet ansiosidonnaiselta ja tarvitsisivat työpaikan omilta paikkakunniltaan tai ainakin bussiyhteyksien varrelta? Koska meidän kaikkien myös työttömien pitää pystyä elämään tässä yhteiskunnassa.. Tuleeko rinnalle esim. perustulo?

Mutta löytyy hallitukselle myös tukijoita, kuten Tere.

– Väärä päätös, olisi pitänyt leikata niin, että korkeintaan puoli vuotta voi olla ansiosidonnaisella. Hullua ajatella, että muiden veronmaksajien pitäisi elättää työttömäksi jäänyttä 400 päivää palkkaan sidotulla tukisummalla.

Myös Jarmo pitää hallituksen päätöstä hyvänä.

– Oikea päätös. Näin osalla kiinnostus työntekoon herää n. 20% aikaisemmin kuin nykyään.

Mitä mieltä itse olet? Osallistu keskusteluun uutisen alla olevassa kommenttiosiossa tai MTV Uutisten Facebook-ryhmässä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja