Myllyn Paras Pyöreät Piirakkataikinat Suolaiset ja Makeat

Myllyn parhaan pyöreät piirakkataikinat ovat loistava vierasvara, sillä ne ovat helppokäyttöisiä ja nopeita valmistaa.

Pyöreät piirakkataikinat ovat pehmeistä rasvoista leivottuja, laktoosittomia taikinapohjia. Ne on helppo painella pyöreään vuokaan, jota ei tarvitse erikseen voidella. Lisäät vain haluamasi täytteen ja paistat piirakan uunissa. Koska pohjan rakenne on nimenomaan suunniteltu piirakoille, ja pohja irtoaa hyvin vuoasta, on kypsä herkku helppo leikata.

Pyöreä kanttarellipiirakka

1 kpl Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, suolainen (380 g)

Kantarellitäyte:
1 rkl margariinia tai öljyä
½ l kantarelleja tai muita syötäviä sieniä
2 sipulia (varsineen)
½ tl suolaa
1/3 tl valkopippuria
rosmariinioksa hienonnettuna
½ dl pinjansiemeniä
2 dl kermaviiliä
1 muna

Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Valmista täyte paistamalla kantarellit ja silputut sipulit pannussa. Lisää pinjansiemenet ja mausteet. Paista kunnes sienistä irtoava liemi on haihtunut.

Sekoita erikseen kermaviiliin muna. Levitä pohjalle paistettu sieni‐sipuliseos ja kaada päälle kermaviiliseos. Paista 200‐asteisen uunin alimmalla tasolla 30 ‐ 40 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Valkosuklaa-mansikkapiirakka

1 kpl Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, makea (380 g)

Täyte:

200 g valkosuklaa‐limerahkaa
1 muna
1 dl kermaa
100 g valkosuklaata rouheena
4 dl mansikoita ai muita tuoreita marjoja
tuoreita basilikan tai sitruunamelissan lehtiä

Levitä sulanut piirakkataikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Sekoita rahka, muna, kerma ja kylmänä raastettu tai rouhittu valkosuklaa. Kaada seos piirakkapohjan päälle.
Paista 200‐asteisen uunin alimmalla tasolla 30 ‐ 40 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.

Laita ennen tarjoilua kypsälle tortulle marjat ja yrttejä koristeeksi.

VINKKI: Halutessasi voit korvata valkosuklaan kuivatulla marjarouheella.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Artikkeli: Myllynparas.fi

Lue myös:

    Uusimmat