Mykistävän kaunis kohtaaminen: MS Estonialta pelastunut Eero-Olavi tapaa pintapelastaja Juhon 25 vuotta myöhemmin – "Hienoa, että olet siinä"

15:49
Katso video miesten kauniista kohtaamisesta.

M/S Estonialta pelastautunut kokki Eero-Olavi Kippa tapaa onnettomuusyönä ihmisiä pelastaneen pintapelastaja Juho Ala-Lahden 25 vuotta järkyttävien tapahtumien jälkeen. MTV Uutiset taltioi koskettavan tapaamisen, ja sen voi katsoa yltä.

Tätä nykyä 56-vuotias Eero-Olavi Kippa oli mukana surullisesti päättyneellä M/S Estonian laivamatkalla 25 vuotta sitten, vuonna 1994.

Onnettomuudesta kuoli yhteensä 852 ihmistä, ja Kippa oli niitä harvoja, jotka onnistuivat raivaamaan tiensä ulos nopeasti synkkään Itämereen uponneesta aluksesta.

– Tiedän vain, että joskus kello neljä helikopteri nosti minut pois. Sairaalassa aamulla mietin, että kyllä siellä varmaan ainakin yli puolet on pelastunut tai enemmänkin. Sitten päivän aikana alkoi selvitä mitä oli todella tapahtunut, Kippa muistelee.

Pelastettu tapasi pelastajan

Tuo tummansiniseen syystakkiin pukeutunut mies odottaa Helsingin Eiran rannassa aamupäivällä erityislaatuista vierasta. 

Meri on tyyni ja ympärillä on rauhallista. Ilmassa on jännitystä.

Puistotietä pitkin Eero-Olavia saapuu tapaamaan pintapelastaja Juho Ala-Lahti, joka oli onnettomuusyönä auttamassa uhreja turvaan. Ala-Lahti kuului ryhmään, jonka tärkein työ oli poimia veden varasta mahdollisimman monta hengissä olevaa ihmistä turvaan.

Kippa oli yksi niistä, jotka pintapelastajat nostivat veden varasta helikopterin kyytiin. 

Katso Ala-Lahden ja Kipan poikkeuksellinen kohtaaminen yläpuolelta löytyvältä videolta!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja