Mykistävä tyrmäys laukaisi UFC-tähden suosion pilviin – Jorge Masvidalin hullu vuosi nosti miehen titteliotteluun

Kamaru Usman ja Jorge Masvidal kohtaavat Abu Dhabin UFC-illan puhutuimmassa ottelussa ”tappelusaarella” lauantaina. Samassa tapahtumassa Makwan Amirkhani pyrkii takaisin voittojen tielle.

UFC-tähti Jorge Masvidal on nopean toiminnan mies. Viime vuoden heinäkuussa Masvidal päätti Ben Askrenia vastaan käymänsä ottelun ennätysajassa, kun raju hyökkäys viimeisteli Askrenin keskeytyskuntoon vain viiden sekunnin kohdalla.

Historiallinen voitto nosti Masvidalin yleisön suureksi suosikiksi. Tämä siitäkin huolimatta, tai juuri sen takia, että hän pikatyrmäyksen jälkeen soitti suutaan ja elehti epäkunnioittavasti kanveesissa maanneelle Askrenille.

Kaksikon välillä oli ollut kiivasta sanailua ennen ottelua, ja Masvidal oli uhonnut laittavansa Askrenin maksamaan sanoistaan. Maksu tuli hyppypotkulla, joka pudotti Askrenin lattiaan. Masvidal kuittasi tilanteen vielä kahdella terävällä iskulla, vaikka vastustaja oli tuossa vaiheessa jo unten mailla.

Vaikka viimeiset iskut vaikuttivat tarpeettomilta, Masvidal sanoi ottelun jälkeen lyöntien olleen ”supertarpeellisia” (super necessary). Sanaparista on tullut Masvidalin tunnuslause ja sen käyttö on entisestään kasvattanut hänen mainettaan. Miehen suosio räjähti pilviin ottelun jälkeen.

Hurja vuosi

Nyt lähes tarkalleen vuotta myöhemmin Masvidal nousee häkkiin poikkeuksellisen lyhyellä varoitusajalla. Masvidal nimettiin lauantain titteliotteluun Kamaru Usmania vastaan vasta viime sunnuntaina otetun negatiiviseksi osoittautuneen koronavirustestin jälkeen. Masvidal korvaa ottelussa koronaviruksen saaneen Gilbert Usmanin.

Välisarjan mestaruuskamppailusta on lupa odottaa kuumaa ottelua. Hallitseva mestari Usman ja Masvidal ovat olleet toistensa kimpussa verbaalisesti jo ennen ottelun sopimista. Lämpö on vain kasvanut.

Masvidal puhui kaksikon väleistä ja tulevasta ottelusta perjantain lehdistötilaisuudessa. Samalla supertarpeelliset iskut nousivat esiin.

– Kuten sanoin ennen Askren-ottelua ja sen jälkeen, tämä ei ole koskaan henkilökohtaista. Tämä on aina bisnestä. Kyse on vain ihmisistä, joiden kanssa en luultavasti tulisi kovin hyvin toimeen. Usman on ylittänyt rajan, jota kukaan vastustajani ei ole ylittänyt, Masvidal sanoi.

– Hän on tehnyt monia asioita, joiden takia häntä tulee sattumaan erittäin väkivaltaisella tavalla.

Masvidal totesi haastattelussa, ettei harmittelisi, jos pääsisi antamaan Usmanille pari ylimääräistä iskua ennen kuin tuomari ehtii väliin.

– Ne tulevat olemaan vähän enemmän kuin supertarpeellisia iskuja. Se tulee olemaan erityistä. Aion toimia pikakelauksella ja lähettää tämän tyypin toiselle planeetalle.

Masvidal, 35, on noussut reilussa vuodessa uransa ehtoopuolelle vaipuneesta ottelijasta titteliotteluun. Alla oli kaksi peräkkäistä tappiota vuodelta 2017. Vuoden tauon jälkeen nousu on tullut kolmella vakuuttavalla voitolla. Maaliskuussa 2019 Masvidal tyrmäsi Darren Tillin, sitten Askrenin ja marraskuussa hän hoiteli Nate Diazin keskeytyskuntoon.

Kovasta voittoputkesta huolimatta tarvittiin koronavirus, että Masvidal pääsi himoitsemaansa titteliotteluun. Usmanin oli tarkoitus kohdata Burns, mutta miehen antama positiivinen koronatesti muutti suunnitelmat ja Masvidal kutsuttiin äkkihälytyksellä korvaajaksi. Myös Masvidal oli neuvotellut UFC:n kanssa paikasta ottelussa, mutta neuvottelut päättyivät tuloksettomina.

Amirkhani jahtaa voittoa

Abu Dhabin Yas-saarella oteltava ilta on ensimmäinen neljästä saarella. Alueelta löytyvät areenan lisäksi harjoittelupaikat sekä useita hotelleja ja ravintoloita. Pääsy tappelusaareksi kutsutulle alueelle on tarkkaan vahdittu.

Ottelijat on testattu koronaviruksen varalta ennen paikalle matkustamista. Testejä tehdään lisää ennen otteluita ja niiden jälkeen.

Usmanin ja Masvidalin ottelun lisäksi lauantaina on ohjelmassa kaksi muuta titteliottelua. Alexander Volkanovski kohtaa Max Hollowayn höyhensarjan ottelussa ja Petr YanJose Aldon kääpiösarjan ottelussa.

Abu Dhabin illassa nähdään myös suomalaisottelija, kun Makwan Amirkhani kohtaa Danny Henryn. Amirkhani pyrkii takaisin voittojen tielle hävittyään edellisessä ottelussaan Shane Burgosille.Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja