Muut kyydissä nukkuivat, kun Kimmo todisti karmivan läheltä Suomen tuhoisinta liikenneonnettomuutta Konginkankaalla – ”Bussista kömpi paljasjalkainen tyttö”

0:45
Katso animaatio: Näin rekan ja bussin yhteentörmäys tapahtui Konginkankaalla vuonna 2004.

25-vuotias Kimmo Hovilainen ajoi 19 maaliskuuta 2004 uudenkarheaa farmarimallista Mersuaan Pyhätunturilta kohti Heinolaa. Muut matkustajat auton kyydissä nukkuivat.

Hovilainen huomasi aamuyöllä edessä rekka-auton, jonka ajaminen liukkaalla tiellä oli silmin nähden epävarmaa.

– Jonkun aikaa ajelin siinä rekan perässä, yhdessä vaiheessa meinasin ohittaa, mutta auto löi luistoneston päälle. Tie oli tosi jäinen ja katsoin tarkkaan, että rekan lasti vaappui ja vaunu heittelehti, Hovilainen muistelee.

Hovilainen otti varmuuden vuoksi noin 100 metriä etäisyyttä rekkaan, jonka heiluva liike näytti suurenevan koko ajan.

– Sitten huomasin, että nyt se meni ojaan koko rekka. Kuului iso rasaus ja edessä vilahti valot.

Hovilainen huomasi, että toiselle kaistalle ajelehtinut perävaunu oli törmännyt toiseen linja-autoon ja tälli oli kova. 

Bussista kömpi ulos tyttö

Hän päätti pysäyttää auton ja soittaa tapahtuneesta hätäkeskukseen. Rauhallinen ajomatka kotiin muuttui hetkessä painajaiseksi.

Hovilainen näki, kun bussin sisältä kömpi ulos paljasjalkainen tyttö.

– Hän halusi soittaa heti vanhemmilleen. Kertoa mitä oli tapahtunut. Hänellä ei ollut vakavia vammoja mutta oli varmasti shokissa, kun kaverit olivat kuolleet. Hän pystyi silti toimivaan järkevästi. 

Hovilainen lähti viemään tyttöä Äänekosken sairaalaan, johon pelastuslaitos antoi hänelle luvan. Myöhemmin hän lähti seurueensa kanssa takaisin kotiin. 

Tunnelma loppumatkalla oli mietteliäs.

– Sen mä muistan, että kuskia me vaihdettiin. Tunnelma oli hyvin epätietoinen ja painostava.

Hovilainen kertoo, että tapahtumat palaavat mieleen aika ajoin. Hän ymmärtää, että oli pienestä kiinni, olisiko hän itsekään ylipäätään elossa.

– Meidän auton kyydissä oli myös pieni vauva. Hirveä tapahtuma ja täytyy sanoa, että olen onnellinen, että en itse ollut samassa läjässä. Se olisi ollut mahdollista.

MTV Uutiset juhlii tänä vuonna 40-vuotista taivaltaan. Missä olit kun? -ohjelmasarja kerää yhteen isoimmat uutistapahtumat näiden vuosien varrelta. Jaksot ovat katsottavissa mtv-palvelussa25. huhtikuuta lähtien sekä mtv3-kanavalla maanantaisin kello 21.00 alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja