Muurahaisia sisällä? Näin niistä pääsee eroon!

Muurahaisongelmia kotona? Näiden ohjeiden avulla annat niille lähtöpassit!

Muurahaiset ovat monen pientalo- ja kerrostaloasukkaan ympärivuotinen kiusa. Maassamme asustaa kymmeniä eri muurahaislajeja, mutta kotipiirissä haittaa aiheuttavat pääasiassa kolme lajia: sokerimuurahainen, faaraomuurahainen ja hevosmuurahainen.

Muurahaisista eroon?

– Jos muurahaisongelma ei ole vielä päässyt muodostumaan ylivoimaiseksi, kokeile päivittäistavarakaupoista saatavia syöttirasioita. Syötit asetetaan muurahaisten kulkureiteille. Ravintoa hakevat työläiset vierailevat syötissä ja kuljettavat massaa ruoaksi myös pesään.

- Hävitä niiden pesät – muista, että tämä pätee koko taloyhtiöön! Jos pystyt paikallistamaan muurahaispesän maassa, avaa se ja sirottele suoraan pesään. Pesä suljetaan polkemalla.

– Ellet pääse käsiksi pesään, käsittele pesän sisälle johtava kulkureitti. Älä sekoita sirotetta veteen, sillä se ei liukene vaan jää kellumaan ja pölisemään veden pinnalle.

- Tuki muurahaisten sisääntuloväylät ja sirottele ohut kerros hyönteismyrkkyä muurahaisten kulkureiteille ja erityisesti kohtiin, joista muurahaiset pääsevät sisään rakennukseen, kuten talon kivijalkaan ja terassin ympäristöön.

– Pidä ruokatavarat tiukasti suljetuissa astioissa. Muista, että faraomuurahaiset pääsevät sisään jopa kierrekantisiin purkkeihin. Myös ruokaöljyt ja rasvat kannattaa säilyttää jääkaapissa.

– Huuhtele kierrätykseen ja jätteeseen menevät pakkaukset ja pyri vaihtamaan roskapussi usein.

– Pyri pitämään pesualtaat kuivina käyttökertojen välillä.

– Pyyhi pöydät ja lattiat säännöllisesti, imuroi.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja