Mustakari: Oikein vai väärin?

Kun Kimi Räikkönen päästi kilpailun loppupuolella tallikaverinsa Felipe Massan ohitseen toiseksi, sai se monen muistelemaan niitä puheita ja sitä “sääntöä”, joka kieltää tallimääräykset kilpailun aikana.

Räikkösen teko oli, luonnollisesti, Ferrari-tallin kannalta ainoa oikea, koska nyt Massan piste-ero sarjaa johtavaan McLarenin Lewis Hamiltoniin pysyi kohtuullisena, seitsemässä pisteessä, kun yksi osakilpailu, Brasilian GP, on ajamatta. Tavallaan Räikkönen maksoi samalla velkansa Massalle, joka toimi samalla lailla viime kauden päätöskilpailussa Brasiliassa. Suurin ero silloin oli se, että Massa päästi Räikkösen ohitseen paljon aikaisemmassa kilpailun vaiheessa.

Räikkösen teko oli herrasmiesmäinen ja odotettu, sillä hänen omat mahdollisuudet maailmanmestaruuteen menivät jo kauan sitten. Vaikka Massan tilanne tuli Räikkösen liikkeen ansiosta vähän paremmaksi, se on silti aika lohduton. Jokainen voi laskea mitä Lewis Hamiltonin täytyy Brasiliassa tehdä ja mikä sijoitus hänelle riittää maailmanmestaruuden varmistamiseksi. Massan voittaessakin britille riittää viides tai parempi sija ja hänestä leivotaan tämän kauden mestari. Sen ei uskoisi olevan liian vaikea tehtävä Hamiltonille.

Oli Kimi Räikkösen teko oikein tai väärin niin suurin kysymys on kuitenkin se, että pystyykö Felipe Massa nousemaan vaikeasta takaa-ajoasemasta vielä maailmanmestariksi? Itse en siihen usko!

Teksti: Erkki Mustakari 19. lokakuuta 2008

(MTV3)

Katso F1-videot Netti-tv:stä (maksullinen):

Lue myös:

    Uusimmat