Murskatappio veti Iivo Niskasen vakavaksi – mitä tästä pitäisi ajatella? "Ei syytä huoleen, kultamitalihaaveet elävät edelleen"

Iivo Niskanen tai Aleksandr Bolshunov. Maailmanmestaruus 15 kilometrin perinteisen kisassa on kahden kauppa, uskoo MTV Urheilun asiantuntija Jari Isometsä.

Sunnuntaina hiihdetyssä MM-kenraaliharjoituksessa Italian Cognessa Bolshunov otti ylivoimaisen voiton. Eroa toiseksi tulleeseen Niskaseen tuli yli 40 sekuntia.

– Sen näki ensimmäisestä väliaikapisteestä saakka, että siinä menee voittaja. Rajun näköistä menoa, Isometsä ihastelee.

– Iivo hiihti hyvin. Ero kärkeen oli iso, mutta se oli nyt tämä kisa. Eihän tämä vielä tarkoita, että Bolshunov olisi lyömätön MM-kisoissa, ei missään nimessä. Mutta myrskyvaroitus on ehkä liian lievä sana kuvailemaan Bolshunovin hiihtoa.

Niskanen on hallitseva maailmanmestari ja hän otti samalla matkalla ylivoimaisen voiton nyt tammikuussa Otepään maailmancupissa.

– Me suomalaiset varmaan ajattelimme jossain vaiheessa Otepään kisan jälkeen, että Iivohan käy vain pokkaamassa sen kultamitalin. Nyt Bolshunov näytti, että kyllä sieltä vastusta löytyy. Siinä on kaksi selvästi kovinta kaveria perinteisen 15 kilometrille. Näkisin, että jompi kumpi heistä sen kisan voittaa.

– Tulos on vähän samantapainen kuin ennen Lahden MM-kisoja. Silloin Otepäässä viisi päivää ennen MM-kisoja Sundby kylvetti Iivoa reilut puoli minuuttia, mutta sitten kuitenkin Iivo voitti kisoissa. Ei tässä sillä tavalla ole syytä huoleen. Kultamitalihaaveet elävät edelleen.

Lue myös:

    Uusimmat