Murhayrityksen kohteeksi joutunut perussuomalaisten Pekka Kataja palasi vaalikentille – yksin hän ei vielä halua liikkua: "Täytyy harkita, voinko palata kotiin"

3:55
Ylläolevalta videolla Pekka Kataja kertoo voinnistaan nyt, noin kuukausi pahoinpitelyn jälkeen.

Noin kuukausi sitten perussuomalaisten Keski-Suomen piirin vaalipäällikkö Pekka Katajan kimppuun hyökättiin tämän kotona Jämsänkoskella. Nyt Kataja haluaa palata puoluetoimintaan entistä sisukkaammin.

Jämsän torilla Keski-Suomessa on alkamassa perussuomalaisten vaalistartti. Pekka Kataja istahtaa haastattelun ajaksi torin hälinästä sivummalle. Moni haluaisi tulla juttelemaan jo ennen tapahtuman alkua Katajalle, sillä murhan yrityksen kohteeksi joutuneen vaalipäällikön vointi kiinnostaa.

On kulunut noin kuukausi pahoinpitelystä. Kataja on kertonut, että kaksi miestä tunkeutui hänen kotiinsa ja häntä lyötiin useita kertoja vasaralla tai vasaran kaltaisella esineellä. Poliisi tutkii tapahtunutta murhan yrityksenä. 

Kulunut kuukausi on Katajalla mennyt pahoinpitelystä saaduista vammoista toipuessa ja suurimmaksi osaksi sisätiloissa. 

– Välillä olen tuttavien kanssa käynyt kaupassa ja syömässä jossain. Yksin en ole liikkunut missään.

Alkava vaalistartti tuntuukin Katajasta melkein lomamatkalta. 

– Mökkihöperöksihän tässä on meinannut tulla.

Vaalipäällikkönä Kataja organisoi perussuomalaisten tapahtumia Keski-Suomessa yhdessä piirisihteerin ja paikallisten toimijoiden kanssa.

– En vielä toistaiseksi lähtisi yksin tällaisiin tapahtumiin.

Ei traumoja tai pelkotiloja

Tapahtuneeseen Kataja suhtautuu tällä hetkellä rauhallisesti. 

– Olen ihmetellyt, ettei pahoinpitelystä ole ainakaan toistaiseksi jäänyt pelkotiloja tai traumoja. Ennen sairaalasta kotiutumistani lääkäri tosin sanoi, että post-traumaattisia stressireaktioita voi tulla vielä kuukausienkin päästä, mutta tiedän, miten toimia sellaisessa tilanteessa.

Poliisi on saanut selvitettyä tapahtumien kulun pahoinpitelyn ajalta. Kataja on ollut tyytyväinen poliisin toimintaan.  

– Tuntuu, että poliisilla on isot resurssit asian tutkimiseen. Ensimmäisinä kymmenenä päivänä poliisit kävivät päivittäin jututtamassa minua.

Pahoinpitelyn jälkeen Katajan puhelin kävi kuumana. Ihmiset halusivat ilmaista tukensa ja järkytyksensä siitä, miten Suomessa voi tapahtua tällaista.

Kuntavaaliehdokkaaksi

Kotiinsa, jossa pahoinpitely tapahtui, Kataja ei ole halunnut vielä palata. Tuttavat ovat tarjonneet hänelle majapaikkoja.

– On melkein turvallisempaa olla ulkona porukassa näkyvillä kuin neljän seinän sisällä kotona. Täytyy harkita, voinko palata kotiin.

Puoluetoimintaan Kataja palaa entistä aktiivisemmin ja aikoo asettua oman kuntansa, Jämsän kuntavaaliehdokkaaksi seuraavissa vaaleissa.  

–Tämä sisuunnutti minut. 

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja