Murhatun pojan vanhempien asianajaja: Omaiset tyytyväisiä murhatuomioon

Koskelan henkirikoksen tuomio luettiin tänään – asianajaja ja syyttäjä kommentoivat lopputulemaa 4:23
Koskelan henkirikoksen tuomio luettiin tänään – asianajaja ja syyttäjä kommentoivat lopputulemaa.

Kaikki Koskelan murhasta vuosien vankeusrangaistuksiin tuomitut alaikäiset pojat on määrätty pidettäväksi vangittuina. Heidät sijoitetaan Vantaan vankilaan.

Joulukuussa Helsingin Koskelassa tapahtuneessa henkirikoksessa kuoli 16-vuotias poika pitkäkestoisen väkivallan seurauksena.

Kolme tekohetkeällä 16-vuotiasta poikaa tuomittiin käräjäoikeudessa tänään nuorena tehdystä murhasta. Eniten väkivaltaa tehnyt poika sai yli 10 vuoden vankeusrangaistuksen.

Asianajaja Janne Nuutinen edusti oikeudessa surmatun pojan vanhempia. Nuutinen kertoo MTV Uutisille, että ensimmäisten vaikutelmien mukaan uhrin omaiset ovat tuomioon tyytyväisiä.

– Se vastasi sitä, mitä he odottivatkin. Olennaista on, että tuomio tuli murhasta, että tietenkin lopputulema tuomion osalta on sen mukainen.

Nuutinen kertoo, että alustavien keskustelujen perusteella uhrin omaisilla ei ole syytä valittaa tuomiosta hovioikeuteen.

Syyttäjä Satu Pomoel luonnehtii, että tuomio oli odotetunlainen.

Pomoel toteaa, että rangaistusten pituuksissa oli poikkeavuutta syyttäjän vaatimiin rangaistuksiin.

– Sen osalta joudumme luonnollisesti harkitsemaan, että lähdemmekö ilmoittamaan tyytymättömyyttä ja mahdollisesti valittamaan.

Tuomittujen asianajajat eivät halunneet kommentoida Helsingin käräjäoikeuden tuomiota.

Lue myös:

    Uusimmat