Mainos

Muotoilun ajankohtaisin kärki palkittiin

Muotoilualan järjestöt Grafia ja Ornamo ovat palkinneet jäseniään, joiden työ edustaa kiinnostavaa ja korkeatasoista nykymuotoilua parhaimmillaan. Samalla avattiin Muotoilijat-näyttely Helsingin Virka Galleriassa.

Vuoden Graafikoksi pääsi Kokoro & Moi, jonka perustajakaksikon Antti Hinkulan ja Teemu Suvialan töiden leimallinen tyyli syntyy perusteluiden mukaan taidosta uudistaa skandinaavista suunnitteluperinnettä riisumalla pois jäykistelevää harmonisuutta ja hartautta.

Vuoden huonekalusuunnittelija Tapio Anttilan muotoilu on vakuuttavaa, vähäeleistä ja suomalaisuuden perinteisiin nojaavaa, palkitsijat muotoilevat. Huonekalumuotoilijana hänen tuotantonsa ulottuu julkitilan kalusteista kodin kalusteisiin ja valaisimiin. Anttilalle ovat tärkeitä ekologiset arvot ja erityisesti puu materiaalina.

Vuoden vaatesuunnittelijaksi kollegat valitsivat Freemanin, jonka CTRL Clothing -vaatemerkki on suomalaisen nuorisomuodin edelläkävijä kansainvälisillä markkinoilla. Perusteluiden mukaan CTRL luo uudenlaista, nuorekasta suomikuvaa maailmalla sekä tekee Suomessa tärkeää pioneerityötä tuleville nuorisovaatemerkeille.

Elina Helenius valittiin Vuoden tekstiilitaiteiljaksi, koska hän on "eteenpäin suuntautuva tekstiilisuunnittelija, jonka kädenjälki on iloista, raikasta ja selkeää. Uusiin haasteisiin rohkeasti tarttuva suunnittelija on työskennellyt laaja-alaisesti eri materiaalien ja tekniikoiden kanssa."

Vuoden teollinen muotoilija on Elizabeth Salonen, jonka työtä leimaa korkealaatuinen esteettinen osaaminen sekä esimerkillinen rohkeus nuorena naisyrittäjänä miehisellä alalla. Suunnittelijaa inspiroivat lähiympäristön tutkiminen ja ekologiset materiaalit.

Vuoden taiteilijaksi valittiin Outi Turpeinen, joka on laajentanut ilmaisuaan lasitaiteesta ympäristöteoksiin, sosiaalisiin pedagogisiin taidehankkeisiin sekä tilasuunnitteluun ja videoteoksiin. Hänen teoksissaan näkyvät taiteen yllätyksellisyys, kerroksellisuus ja myös humoristiset sisällöt, kiittelevät palkitsijat.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.