Muotitalon luomus omaan kotiin

Muoti ja trendit näkyvät kaikkialla arjessamme. Huippusuunnittelijoiden omaperäiset ideat ilahduttavat vaatteiden, tuoksujen ja silmälasien lisäksi huonekaluissa ja sisustusesineissä.

Luovuudella ei ole rajoja. Muodin maailmasta tunnetut suunnittelijat tekevät uusia aluevaltauksia luomalla sisustuksia ja kokonaisia elämäntyylejä. Monet muotitalojen mallistot ovat ylellisiä kokonaisuuksia, mutta tarjolla on virikkeitä myös kevyemmälle lompakolle.

Day Home -sisustusmallisto edustaa maailmankuulua tanskalaista tyyliä, jossa on samaa henkeä kuin Day Birger & Mikkelsenin vaatteissa. Valikoima on samanaikaisesti sekä klassinen että boheemi, ja sitä leimaavat skandinaavisuuden lisäksi etniset mausteet. Sisustamiseen lainataan pukeutumisen filosofiaa: omaan kotiin ei kyllästy, kun tarjolla on persoonallisia yksityiskohtia.

Ylellistä hemmottelua

Versace on yksi maailman kuuluisimpia luksusmerkkejä. Tämä italialainen muotitalo tunnetaan loisteliaasta tyylistään, näyttävyydestään ja rohkeudestaan. Versace Home -sarjan keraamiset tuotteet tekevät kylpyhuoneesta viihtyisän keitaan. Valikoimasta löytyy runsaasti koristelaatta- ja mosaiikkivaihtoehtoja, joilla peseytymiselle saadaan loihdittua ruhtinaalliset kehykset.

Muotisuunnittelija Ralph Lauren on luonut kuuluisan Polo-brändin, ja sittemmin suosiota on kerännyt Polo Sport-mallisto, solmiot ja laadukkaat käsintehdyt puvut.

Ylellisyyttä henkii myös Ralph Lauren Home, johon kuuluu näyttäviä huonekaluja, valaisimia ja sisustustekstiilejä. Kokonaisuuden täydentävät astiat ja koriste-esineet.

Kohtuuhintaista tyyliä

H&M tunnetaan ennen kaikkea naisten, miesten ja lasten vaatettajana, mutta muotitalolla on myös sisustustuotteiden mallisto. Se on raikkaan trendikäs, mutta tarjoaa vaihtoehtoja myös hillityn linjan ystäville.

H&M Home -nettikaupasta löytyy samettia, printtikuviota, paljettia ja röyhelöitä. Hypistelemään tavaroita pääsee muun muassa Helsingissä Aleksanterinkadun myymälässä.

Kierrättäminen ja ekologinen ajattelu ovat sisustuksessa koko ajan vahvistuvia trendejä, mikä näkyi myös tämän syksyn Habitare-messuilla.

Muotitalo Ivana Helsinki on suuntauksessa mukana. Se on esimerkiksi suunnitellut Luhdalle kaksi vuodevaate- ja keittiötekstiilimallistoa, Teltan ja Maatuskan, joiden pussilakanasetit on pakattu muovin sijaan monikäyttöiseen kangaspussiin.

Uusia tuulia suunnittelun monitaiturilta

Marimekon valikoimista löytyvät niin klassiset kuin modernitkin kuosit sisustukseen. Yksi sen luottosuunnittelijoista on Jukka Rintala, jonka töistä eniten julkisuutta ovat ehkä saaneet iltapuvut, joita nähdään itsenäisyyspäivän vastaanotolla presidentinlinnassa.

Nyt Rintalan kynänjälki näkyy myös huonekaluissa, esimerkiksi Luna-nojatuolissa, jonka muotoilussa ja materiaaleissa yhdistyvät hänelle tunnusomaiset viivan ja muodon liikkeet. Tuolin selkään on suunniteltu Tähtisumu-kuvio, joka yhdistyy yksivärisiin chenille-kankaisiin. Malliston värejä ovat musta, valkoinen, kulta sekä harmaa. Tuotteen kotimaisuusaste on yli 95 %. Luna-huonekalut valmistaa lahtelainen Sope.

Teksti: Marianne Nygård / Mediafocus

Kuvat: Huonekaluliike Sope, Ralph Lauren Home, Versace Home, H&M Home, Luhta Home (Ivana Helsinki), Day Birger & Mikkelsen

Lue myös:

    Uusimmat