Mainos

Muoti inspiroi kuvittajaa

Laura Laine, 25, jätti vaatesuunnittelun opinnot kandidaatin tutkintoon. Hän ei kuitenkaan hylännyt vaatetusalaa, vaan siirtyi tekemään muotihenkisiä kuvituksia. Laineen kuvituksia ovat tilanneet niin The New York Timesin muotiliite kuin suuri vaateketju Zarakin.

Muotikuvittaja Laura Laineen työt ovat tuttuja sekä suomalaisten että kansainvälistenkin muotilehtien sivuilta. Pitkäjalkaisia ja hulmuavahiuksisia tyttöjä piirtävä Laine elää muotikuvittamisella. Alalle Laine päätyi hieman vahingossa: hän opiskeli alkuun vaatesuunnittelua Taideteollisessa korkeakoulussa.

– Valmistuinkin kandiksi asti, mutta jo opiskeluaikana minulle selvisi, etten halua suunnitella vaatteita, vaan muoti inspiroi minua nimenomaan kuvituksien kautta. En ole katunut päätöstäni olla suunnittelematta vaatteita, Laine kertoo.

Kuvitustöidensä lisäksi Laine opettaa muotikuvittamista entisessä opinahjossaan TAIK:ssa.

Kiemuraisia tyttöjä

Laineen kuvitukset tunnistaa mallien kiemuraisista hiuksista ja pitkistä jaloista. Laine kertoo, että tunnistettava tyyli tulee häneltä luonnostaan: kuvat kertovat, miten häntä kiinnostaa esittää ihmisruumis.

Kuvittajalla ei ole varastollista täynnä erilaisia kuvitustarvikkeita, vaan työt syntyvät ihan lyijykynän ja tussien avulla. Mutta kauanko yhden kuvituksen tekemiseen menee aikaa?

– Riippuu toki kuvituksesta. Yleensä teen työt A3-kokoon. Yhden hahmon tekemiseen menee noin pari päivää aikaa, jos työtä ei tarvitse tehdä kiireessä, Laine kertoo.

Kynän, paperin ja taitojen lisäksi Laine yrittää pysyä kärryillä myös muodista.

– Muotia tulee seurattua huomaamattomasti, luen lehtiä ja seurailen muutenkin vaatetusmaailmaa.

Työnantajana The New York Times

Laineen on hankalaa sanoa, mistä hän saa ideat kuvituksiin. On nimittäin niin toimeksiantajasta kiinni, kuinka vapaat kädet hän saa kuvitusta toteuttaessaan. Jotkut asiakkaat tietävät hyvin tarkkaan, millaista jälkeä he Laineelta odottavat.

Laine on työskennellyt sellaisille toimeksiantajille kuin Tommy Hilfiger, Escada, Zara, Elle Girl, Muse Magazine, The New York Times ja Iben Høj.

– Kaikista kiinnostavin projektini on tähän mennessä ollut kiinalaiselta IT Post Magazinelta. Sain heiltä vapaat kädet tehdä kolme kuvitusta syksyn muotimallistoista viime vuonna.

– Kontakti, jonka kanssa olin tekemisissä, ymmärsi todella hyvin, mitä halusin välittää kuvilla, Laine kuvailee.

Suomalaista muotia tukemassa

Suomessa Laine lipui kansan tietoisuuteen viimeistään Postin kanssa tehdyn yhteistyön myötä. Laine kuvitti postille toukokuussa 2009 julkaistun postimerkkikokoelman, jossa on suomalaisten nuoren polven suunnittelijoiden vaatteita, kenkiä ja laukkuja.

Myös postin projekti oli kuvittajasta varsin kiinnostava:

– Kuvitustyö oli samalla todella kiinnostava työ sekä kaupallisinta, mitä olen koskaan tehnyt. Postimerkkien kanssa piti ottaa huomioon erilaisia asioita kuin tavallisessa kuvituksessa, kuten postimerkkien rajaus, Laine sanoo.

Teksti: MTV3/Helmi/Emmi Maaranen

Kuvat: Laura Laine, Itella Oyj

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.