Mainos

Muodinvaihtoilta: Näin saat uusia vaatteita ilmaiseksi

Jos vaatekaappisi huutaa täytettä, mutta rahavarat ovat minimissä, kannattaa järjestää muodinvaihtoilta! Samalla pääset eroon vaatteista, joita et koskaan käytä.

Järjestä vaatteenvaihtojuhlat kuin tavalliset bileet, neuvoo Wikihow.com. Kätevin tapa kutsua kaverit kokoon on sähköposti, nettikortti tai jopa blogimerkintä.

Mainitse kutsussa, että sinulla on kasa upeita vaatteita, joihin olet kyllästynyt; haluat siis lahjoittaa ne ystävillesi vaihdossa toisia, upeita vaatteita vastaan. Pyydä kaikkia tuomaan niin paljon vaatteita kuin mahdollista, pestyinä ja silitettyinä. Myös asusteita ja kenkiä voi vaihdella.

Halpa, keskiverto, kallis

Järjestä lattialle kolme vaatepaikkaa, jotka nimeät esimerkiksi termeillä halpa, keskiverto ja kallis. Merkitse paikat lapuilla. Valmista jokaista paikkaa varten 20 kuponkia, jotka erottuvat toisistaan. Esimerkiksi eriväriset tarralaput kelpaavat hyvin.

Pyydä vieraitasi lajittelemaan vaatteensa paikoille niiden hintaluokkaa kuvaavaan kasaan. Jokaista vaatetta vastaan saa yhden värikoodatun lapun, joka kertoo vaatteen hintaluokan. Pyydä vieraita kirjoittamaan nimensä lappuun.

Kun laput on allekirjoitettu, pyydä vieraita tiputtamaan ne rasiaan. Ravista rasiaa, tai määrää illalle virallinen onnetar, joka hoitaa ravistelun.

Riitatilanteessa peli ratkaisee

Laita musiikkia soimaan juhlatunnelman luomiseksi. Nosta rasiasta lappu, ja lue se. Jos lapussa sanotaan "Emilia, keskiverto", Emilia saa hakea itselleen vaatteen keskiverto-pinosta. Kun vaate on valittu, nostetaan uusi lappu.

Jos vaatekappaleesta syntyy riitaa, se ratkaistaan pelillä. Vaatetta halajavat voivat pelata kivi-paperi-saksia tai heittää noppaa. Voittaja saa vaatteen.

Koska muodinvaihtajaisten on tarkoitus olla hauskaa ajanvietettä, kerro ihmisille etukäteen, ettei heidän kenties kannata tuoda vaihdettavaksi kallista italialaista silkkipuseroaan. Näin vieraasi eivät pety, jos he eivät saakaan tuomansa vaatteen hintaista vastinetta mukaansa. Halutessaan kisaajat voivat myös vaihdella saamiaan vaatteita illan lopuksi, ilman pelejä.

Hauskaa ja erilaista shoppailuiltaa!

MTV3/Helmi/Maria Aarnio

Lähde: Wikihow.com

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.