Mainos

Mullistava ihmelaturi kaatui omaan mahdottomuuteensa – perustaja avautuu Kauppalehdessä: "Se oli kuin isku lekalla päin naamaa"

Paloturvallisen laturin kehittänyt Asmo Solutions -yhtiö asetetiin selvitystilaan viime vuoden lopulla. Perustaja kertoo nyt Kauppalehdelle, mikä meni vikaan.

Oululainen Asmo Saloranta ryhtyi laturibisnekseen neljä vuotta sitten. Alku oli hurjaa rummusta: tilauksia sateli tuhansia. Myös sijoittajat innostuivat ja lähtivät mukaan lupaavalta vaikuttaneeseen bisnekseen.

Saloranta kertoo Kauppalehdelle, että pelkästään aiesopimusten persusteella latureita myytäisiin 10 000 kappaletta samalta istumalta. Lopulta kaupaksi meni vain viisi tuhatta, syynä oli hinta.

Laturin hinta kohosi pilviin

Itse laturin valmistaminen olisi maksanut 20 euroa, mutta muun muassa arvolisäverojen, kaupan ja tukkureiden jälkeen hinta ei ollut enää kilpailukykyinen, lehden artikkelissa kerrotaaan.

– Laturi olisi pitänyt myydä 89 eurolla, kun kiinalaisia latureita voi tilata Aliexpressiltä 50 sentillä, Saloranta toteaa Kauppalehden haastattelussa.

Alkoi alamäki

Perustaja jäi burnoutin partaalla kesälomalle. Loppu näytti tulleen, myös miehen usko katosi, vaikka uusiakin vaihtoehtoja mietittiin.

– Riskit olivat hirveän isot. Meillä oli hyvä suunnitelma, mutta siinä oli liian monta jos-sanaa. Tajusin, että en usko tähän itsekään. Se oli kuin isku lekalla päin naamaa, perustaja kuvailee Kauppalehdelle.

"Kun feilataan myös feidataan"

Nyt oululaismiehen työtilojen kirjahyllyissä on vain eri yrityksille suunnattuja ulosottoviraston kirjeitä.

– Kun feilataan myös yleensä feidataan. Kaikki vain katoavat, mies kertoo Kauppalehden haastattelussa.

Lähde: Kauppalehti

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.