Mainos

Muistoesineet esille luovasti

Säilytätkö sinäkin pieniä, muistorikkaita esineitäsi kasassa kaapin perällä? On aika tuoda ne luovasti esiin!

Älä tuuppaa muistoesineitä kirjahyllyn päälle pölyttymään. Countryhome.com vinkkaa, miten saat muistosi kätevästi esiin kotona.

Ikkuna muistoihin

Hanki kierrätyskeskuksesta, kirpputorilta tai purkutyömaalta vanha ikkuna, jossa on neljä ruutua. Puhdista ikkunat, ja hio ja maalaa kehys uudelleen.

Aseta sitten valokuva kunkin ikkunaruudun keskelle. Muiston ei tarvitse olla valokuva: se voi olla juuri se sivu koulukirjastasi, jonka ystäväsi sotki tylsällä tunnilla, festarilippu, hääkutsunne tai päiväkirjasi sivu. Voit maalata tai mahdollisuuksien salliessa hiekkapuhalluttaa lasiin kehyksen kuvalle, liimata siihen paperisia koristeita, kiiltokuvia tai mitä vain.

Kun kuvat ovat kehyksessä, peitä ikkunan takaosa vanhalla tapetilla tai suosikkilahjapaperillasi. Valmista!

Ajaton muisto

Hanki kirpputorilta vanha taskukello. Avaa kello varovasti esimerkiksi ruuvimeisselin avulla, ja tyhjennä sen sisus. Voit myös päällystää kellon sisuksen kauniilla paperilla.

Täytä kello häämatkalta keräämälläsi hiekalla, lapsesi ensimmäiseltä kampaamokäynniltä jääneellä hiussuortuvalla, äitisi rihkamakorulla tai millä vain. Kuin muistojen tiuku on valmis, kiinnitä takakansi uudelleen, ja liimaa tarvittaessa.

Myös puukuorinen, taskukelloa massiivisempi aikarauta kelpaa muistojen koteloksi. Maalaa kello iloisen väriseksi, tyhjennä kellotaululle tarkoitettu koppa ja sujauta muistoesineet sisään. Kellossa on usein tilaa asettaa osa esineistä etualalle ja osa aivan taakse. Saat hauskan 3D-näyttämön!

Hyllytettynä, vaan ei unohdettuna

Tässä minihyllyssä muistot säilyvät. Hanki vetolaatikko tai kaksi, ja hio ja maalaa ne kauniiksi. Päällystä laatikon pohja paperilla tai kankaalla. Pinoa laatikot päällekkäin, aivan kuin loisit kirjahyllyä.

Jaa laatikon pohja lokeroihin puulistoilla, jotka liimaat pohjaan tai ruuvaat kiinni laatikon reunoihin. Osastojen ei tarvitse olla samansuuruisia: harkitse etukäteen, mitä haluat säilyttää minihyllyssäsi, ja jaottele loota sen mukaan.

MTV3/Maria Aarnio

Lähde: Countryhome.com

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.