Mainos

Muistitikku ei ilahduta: Ikäihmiset kaipaavat läheisiltään paperikuvia

Valokuvia otetaan nyt enemmän kuin koskaan, mutta joulunakin moni ikäihminen jää kaipaamaan perinteistä paperikuvaa. Kuvat jäävät nykyisin puhelimiin ja erilaisiin muisteihin, joista vanhempi sukupolvi ei osaa niitä aina hyödyntää.

– Uusi tekniikka ei ole hallussa vielä ollenkaan. Jos joku esittelee niitä kuvia, niin kyllä me sujuvasti Eskon kanssa niitä katsotaan, mutta kyllä se meillä vielä raapimista on, sanoo Airi Läylönen.

Moni ikäihminen kaipaa läheisiltään paperikuvaa. Albumin selaus yksin ja yhdessä on tärkeä hetki, olkoon miten vanhanaikaista tahansa.

– Minä tykkään paperikuvista, enkä pidä yhtään noista ipad-kuvista, pohtii Eeva Mikkola.

Alan liikkeissä on havaittu että nuoremmilta sukupolvilta paperikuvan antaminen tahtoo unohtua.

– Jos tämä asia oli vuosi sitten viikottaista, niin nyt se on päivittäinen ongelma, sanoo yrittäjä Vesa Kuukka Kuvanmaailma Oy:stä.

Osa ikäihmisistä saa kuvia esimerkiksi lapsenlapsiltaan kännykkäänsä. Monen harmiksi ne jäävät sinne. Rohkeimmat kysyvät kuitenkin neuvoa valokuvausliikkeiltä.

– Onneksi melkein kaikista kännyköistä saadaan se yksi kuva kirjahyllyyn tai näytettäväksi naapurin mummolle, Kuukka huomauttaa.

Kuvia voi kuitenkin hävitä nuoremmiltakin, kun luotetaan liikaa teknologiaan.

– Kuvia jätetään tietokoneelle, muistikorteille ja levykkeille. Ne eivät kuitenkaan kovin pitkään tule siellä säilymään, yrittäjä Vesa Kuukka Kuvanmaailma Oy:stä huomauttaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.