Muistatko vielä tämän? Donald Trumpin historian ensimmäinen puhe Yhdysvaltain presidenttinä: "Olen juuri saanut puhelun Hillary Clintonilta..."

2:26
Katso videolta, kuinka Trump puhui ensimmäisen kerran historiallisen voittonsa jälkeen.

Vuonna 2016 Donald Trumpin valinta Yhdysvaltain presidentiksi tuli monelle yllätyksenä. Monet asiantuntijat pitivät Hillary Clintonin voittoa lähes varmana, mutta Trump tuli ja otti yllätysvoiton.

Donald Trumpin vuoden 2016 presidentinvaalikamppailu Hillary Clintonia vastaan oli äärimmäisen tiukka. Tuolloin Clinton sai lähes kolme miljoonaa ääntä enemmän kuin Trump. USA:n vaalijärjestelmän mukaan osavaltiokohtaiset äänimäärät ratkaisevat, minkä perusteella Trump voitti presidentinvaalit.

Miten Trump puhui Clintonista voitonpuheessaan? Katso ylhäällä olevalta videolta historiallinen Trumpin puhe!

Voitolla tehtiin historiaa

Trump on Yhdysvaltain historian ensimmäinen presidentti, jolla ei ollut aikaisempaa kokemusta julkisen viran hoitamisesta. Hän oli tullut tunnetuksi ennen presidentiksi valintaansa kiinteistöbisneksistään ja tosi-tv-urastaan.

Trumpin voitonpuhetta jouduttiin odottelemaan, sillä Clintonin onnittelupuhelu viivästyi.

Clinton paljasti kirjassaan olleensa päiväunilla ääntenlaskennan aikaan. Herätessään hän sai kuulla Trumpin voittaneen presidentinvaalit.

Trump aloitti voitonpuheensa pahoittelemalla viivästystä.

– Anteeksi, että jouduitte odottamaan, tämä on monimutkaista bisnestä. Oikein paljon kiitoksia, Trump jatkoi yleisön hurratessa, sanoi tuore presidentti.

– Olen juuri saanut puhelun Hillary Clintonilta, hän onnitteli meitä – tässä on kyse meistä – voitostamme, jatkoi Trump.

Yhdysvaltain seuraava presidentti valitaan Suomen aikaan tiistain ja keskiviikon välisenä yönä.

Historiallinen vaaliyö suorana! MTV Uutiset seuraa vaalien tuloslaskentaa läpi koko yön 3–4. marraskuuta. Koko yön kestävä erikoislähetys nähdään MTV3-kanavalla, mtvuutiset.fi:ssä sekä MTV Uutiset Livessä. Myös television puolella MTV:n Uutisaamu aloittaa tulosseurannan aikaisin keskiviikkoaamuna. 

Kaikki uutiset Yhdysvaltain vaaleista 2020 löydät täältä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja