Muistatko tätä? Jari Kurri oli kirjakustantaja, joka julkaisi mystisen NHL-oppaan: "Pasi Nurminen ruoskii pakkeja tarvittaessa"

Muistatko tätä? Jari Kurri oli kirjakustantaja, joka julkaisi mystisen NHL-oppaan – Tulosruutu oli paikalla marraskuussa 2000 1:57
Muistatko tätä? Jari Kurri oli kirjakustantaja, joka julkaisi mystisen NHL-oppaan – Tulosruutu oli paikalla marraskuussa 2000.

Jari Kurri on ehtinyt pelata jääkiekkoa NHL:n huipulla, valmentaa, toimia managerina, omistaa KHL-seuran – ja kustantaa kirjoja.

Tulosruutu oli paikalla 8. marraskuuta vuonna 2000, kun Jari Kurri kertoi oman tuotantoyhtiönsä kustantamasta pelaajaoppaasta, johon oli haettu mallia NHL:stä asti. 

Hockey Nightin brändin alla toiminut opas esittelee nelisensataa pelaajaa vahvuuksineen ja heikkouksineen. Pokkarissa on arvioitu suomalaiset huippupelaajat sekä SM-liigassa pelaavat ulkomaalaiset. 

Suomella oli NHL:ssä nousukausi, sillä sarjassa pelasi lähes 40 suomalaispelaajaa. 

Kurri sai nimetä Tulosruudun jutussa silloisen suomalaisen tähdistökentällisen. Ainoa SM-liigapelaaja oli Jokereiden maalivahti Pasi Nurminen, joka muodosti veskarikaksikon Jani Hurmeen kanssa. 

– Nopea maalivahti, omaa erinomaiset refleksit. Uskaltaa uhrautua ja laittaa itsensä likoon. Ärhäkkä omilleen, ruoskii pakkeja tarvittaessa, kuului kirjan arvio Nurmisesta. 

Pakkeina Kurrin tähdistökentällisessä luutivat Teppo Numminen ja Janne Niinimaa. Saku Koivu olisi ollut yksi itse oikeutettu hyökkääjä, mutta hän oli loukkaantunut. Näin ollen ketjun muodostivat Teemu Selänne, Sami Kapanen ja Jere Lehtinen

Kurri Productions Oy tuotti vastaavan teoksen seuraavanakin vuonna. Nyt jo kuopattu tuotantoyhtiö on kustantanut lisäksi muun muassa Aarne Honkavaaran elämäkerran ja Kurrin oman elämäkerran englanninkielisen painoksen. 

Tehohyökkääjä lopetti komean uransa vuonna 1998. Kurri aloitti vuonna 2001 Suomen maajoukkueen apuvalmentajana, kunnes hän siirtyi managerin tehtäviin vuonna 2003. 

Lue myös:

    Uusimmat