MTV3:n toimittaja Balin turmapaikalla – ukkonen saattoi vaikuttaa syöksyyn

Balin eilisen lentoturman syyksi on varmistumassa huono sää. Indonesialaisen halpalentoyhtiön Lion Airin kone syöksyi mereen lähellä Ngurah Rai -lentokenttää eilen paikallista aikaa kello 17.

Sää oli turmahetkellä sateinen ja pilvinen. Turmahetkellä alkoi myös ukkostaa.

– Kone ei päässyt kiitoradalle asti vaan syöksyi mereen noin 50 metrin päähän kiitoradasta, kertoo syöksyä vain muutaman kymmenen metrin päästä veneestään seurannut Made Dwi.

Pelastustyöt jatkuvat yhä turmapaikalla. Valtaosa kahteen osaan murtuneesta koneesta makaa edelleen meressä lentokentän edustalla. Pelastusviranomaiset kuljettavat koneesta irronneita osia kumiveneillä rantaan.

Koneen läheisyydessä meressä kelluu muun muassa tyynyjä, tavaralokeroiden kansia sekä tarjottimia.

Turma ei ole vaikuttanut Balin saaren lentoliikenteeseen. Koneita laskeutui koko illan tiiviiseen tahtiin saaren ainoalle lentokentälle.

Veneestään turmaa seurannut Made Dwi epäilee kapteenin lentotaitoja.

– Kyllä tuossa säässä pitäisi pystyä laskeutumaan. Kapteenin on oltava ammattitaidoton, sanoo Made Dwi.

Koneen mereen syöksyssä loukkaantui 45 ihmistä. Kuolonuhreilta kuitenkin vältyttiin. Pelastusviranomaiset evakuoivat matkustajat koneesta kumiveneillä rantaan.

– On suoranainen ihme, että kukaan ei saanut surmaansa. Kun katsoo kahteen osaan rikkoutunutta konetta, on käsittämätöntä, että selvittiin ainoastaan vammoilla, sanoo turmapaikan läheisyydessä asuva Jeff Rois.

Loukkaantuneita kuljetettiin useaan eri sairaalaan. Heidän vammansa eivät kuitenkaan ole hengenvaarallisia.

Koneessa oli yhteensä 101 matkustajaa ja seitsemän miehistön jäsentä.

Jenni Kivessilta, Bali

Kuvat: Ville Malja

Lue myös:

    Uusimmat