Mainos

MTV3:n testissä Nokia Play 360° - Lisäpuhtia kännykän äänentoistoon

Eilen tutustuimme eteläkorealaisen Samsungin Galaxy Beam-älypuhelimeen, jonka erikoisuutena on laitteen sisään ympätty minikokoinen videoprojektori.

Tänään jatkamme testausta erikoislaitteiden parissa, sillä käsissämme on ennennäkemättömän tarkasta kännykkäkamerasta tunnettu Nokia 808 PureView -älypuhelin.

Tässä testissämme emme kuitenkaan keskity PureViewin huomiota herättäneeseen kuvanlaatuun. Sen sijaan käytämme erikoispuhelinta testataksemme Nokian toista erikoistuotetta: NFC-yhteyttä hyödyntävää Nokia Play 360° -kaiutinta.

Jo tovin markkinoilla ollut Play 360° -kaiutin tuntuu jääneen melko vähälle huomiolle, vaikka kyseessä on ominaisuuksiensa perusteella mielenkiintoinen lisälaite kännykän tai kannettavan tietokoneen kaveriksi.

Kevyt pikkukaiutin mukaan matkalle

Play 360° on kätevästi matkalla kulkeva alumiinirunkoinen pikkukaiutin, jonka voi kytkeä kännykän, tabletin tai vaikkapa kannettavan tietotokoneen langattomaksi äänilähteeksi musiikin kuuntelua tai videoiden katsomista varten.

Akulla varustettu, noin puoli kiloa painava kaiutin on 124 mm korkea. Leveyttä ja paksuutta kotelolla on 110 mm.

Langatonta lähiyhteyttä hyödyntävä NFC-ominaisuus on kaiuttimen käyttöönottoa helpottava lisä, mutta ei välttämättömyys. Play 360° toimii nimittäin mainiosti myös pelkkää Bluetooth-yhteyttä hyödyntävien laitteiden kanssa tai sitten aivan perinteisesti 3,5 mm:n ääniliitännän kautta.

Nimensä mukaisesti Play 360° -kaiutin on kehitetty siten, että se tarjoaa ympärilleen laajan 360 asteen ääniavaruuden. Parhaiten kaiutin pääseekin oikeuksiinsa kuuntelutilan keskelle sijoitettuna.

Kaiutinkotelon sisällä on akku, jonka voimin Nokia lupaa kaiuttimelle jopa yli kahdenkymmenen tunnin soittoajan. Akku ladataan kaiuttimen takaa löytyvän micro-USB liitännän kautta. Akku on tarvittaessa vaihdettavissa laitteen pohjan kautta.

Jos pakettiin ostaa toisenkin kaiuttimen, niin langattomat pikkupurkit pohtivat keskenään kumpi toimii vasempana kanavana ja kumpi oikeana kanavana. Lopputuloksena käyttäjä pystyy kuuntelemaan musiikkiaan stereona.

Kevyestä kotelosta laadukas vaikutelma

Ensivaikutelma Play 360° -kaiuttimesta on erittäin laadukas. Kaiutin on korkeatasoisesti viimeistelty. Vaikka vain puolisen kiloa painava purkki onkin kevyt, niin se ei ole kuitenkaan mitenkään hutera.

Reunoiltaan kaiutin on pyöristetty ja tämän takia sitä on mukavampi käsitellä ja kuljettaa mukana. Laitteen pohjaa kiertää kumimainen reunus, jonka ansiosta kaiutin istuu pehmeästi pöydällä.

Yksinkertainen muotokieli on Play 360° -kaiuttimen tapauksessa kaunista. Kokonaisuudessaan kaiutin on onnistunut sekoitus alumiinia, mattapintaista muovia sekä kaiutinkangasta.

Painikkeita on vain muutama: Kaiuttimesta löytyy virtakytkin, äänenvoimakkuuspainikkeet sekä Bluetooth-painike. Tämän lisäksi takaa löytyy 3,5 mm:n ääniliitäntä sekä micro-USB -liitäntä laturia varten.

Tuotepakkauksen mukana tulee myös pieni pehmustettu kantokassi, johon kaiuttimen voi sujauttaa suojaan kuljetuksen ajaksi.

Salamana käyttövalmiina NFC-yhteyden kautta

NFC-yhteyttä käyttämällä liittäminen äänilähteeseen on erittäin yksinkertaista. Kaiuttimen yläpintaa tarvitsee vain hipaista langatonta lähiyhteyttä tukevalla PureView-puhelimella, jonka jälkeen pariliitos on valmis.

Mikäli isäntälaitteessa ei ole NFC-ominaisuutta, niin kytkös tehdään tavalliseen tapaan pariliitoksella Bluetooth-asetuksista, eli monimutkaisesta prosessista ei tällöinkään ole kyse.

Voimakasta äänentoistoa kompaktissa paketissa kaipaavalle

Play 360° soi akkukäyttöiseksi kompaktikaiuttimeksi yllättävän hienosti. Vaikka mistään hifiäänestä ei voidakaan tässä yhteydessä puhua, niin Play 360° pieksee äänellään monet muoviset tietokonekaiuttimet.

Äänivaikutelma on siisti ja selkeä, tosin ajoittain on havaittavissa hieman ns. "jogurttipurkkimaista" kumisevaa ääntä. Positiivinen asia on, että pienistä koteloista on saatu puristettua jopa hieman bassotoistoa.

Play 360°:n tuottama äänenvoimakkuus riittää mainiosti käytettäväksi hieman meluisimmissakin ympäristöissä. Ääni aaltoilee hienosti kaiuttimen ympärille ja jo yhdelläkin kaiuttimella tulee mainiosti toimeen.

Kaksin aina kaunihimpi

Kahta kaiutinta käyttämällä äänimaisema paranee kuitenkin selvästi stereoäänen päästessä oikeuksiinsa. Jos matkalaukussa ja budjetissa vain on tilaa, niin kannattaakin hankkia saman tien kaksi kaiutinta.

Kaiutinpari kommunikoi hienosti keskenään ja esimerkiksi kummankin kaiuttimen äänenvoimakkuus säätyy näppärästi yhden kaiuttimen kautta. Lisäksi toinen kaiutin sammuttaa itsensä automaattisesti, mikäli toisesta kytketään virta pois.

Play 360° sammuttaa itsensä puhelun ajaksi. Kaiutinta ei siis ole tarkoitettu puheluiden tekemiseen.

Kätevä äänentoistojärjestelmä sähköttömiin paikkoihin

Play 360° on kätevä valinta puhelimen, mp3-soittimen tai kannettavan tietokoneen lisälaitteeksi. Se kulkee kätevästi mukana ja sen tuottama ääni kuuluu selvästi meluisammissakin tiloissa. Se onkin täten oivallinen laite järjestettäessä vaikkapa juhlia paikoissa, joissa ei ole sähköä.

Eilen testaamamme Samsung Galaxy Beam -videoprojektoripuhelimen kanssa Nokian kannettavat kaiuttimet muodostavat mobiilin kotiteatterijärjestelmän, joka tuottaa kokoistaan suurempaa kuvaa ja ääntä.

Nokia Play 360° -kaiuttimen kappalehinta on noin 100 euroa. Mustan lisäksi värivaihtoehtoina ovat sininen ja valkoinen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.