Mainos

MTV3:n rock-blogisti: Metallica-faneille "musta albumi" lopusta alkuun

Viime joulukuussa Metallica juhli 30-vuotista uraansa synttärikeikkojen sarjalla San Franciscossa. Noissa johlakonserteissa bändin kanssa lavalla vierailivat mm. Ozzy Osbourne, Judas Priestin Rob Halford, Saxonin Biff Byford, Glenn Danzig ja Dave Mustaine. Liput olivat halvat ja ne myytiin Metallican fanikerhon jäsenille.

Tänään bändi jatkaa uransa juhlintaa Helsingissä Sonispheressä. Metallica soittaa kokonaisuudessaan "mustana albumina" tunnetun levynsä Metallica, vuodelta 1991.

Tämä "musta levy" on bändin tunnetuin ja rakastetuin albumi. Toki osa faneista vannoo vuonna 1986 ilmestyneen Master Of Puppetsin nimeen. Se on thrash metallin klassikko, jonka bändi soitti kokonaisuudessaan vuonna 2006 mm. Tallinnassa. Moni suomalainenkin matkusti tuolloin Viroon tapausta todistamaan.

Tällä kertaa soittovuorossa on Metallica, levy joka popularisoi thrash metalllin. Sen musiikki on raskasta ja rankkaa, mutta melodiat tässä genressä ennen kuulemattoman tarttuvia. "Musta levy" sisältää bändin tunnetuimmat kappaleet Enter Sandman ja Nothing Else Matters. Albumi teki hevistä helposti lähestyttävää valtavirtaa ja kaiken kansan musiikkia.

Osa Metallican faneista hyväksyi tämän luonnollisen kehityksen, mutta osa alkuvuosien faneista hylkäsi bändin "mustan levyn" myötä tai viimeistään sen jälkeen. Levystä tuli rajapyykki bändin uralla ja sekä taiteellinen että taloudellinen huippu, jota se ei ole pystynyt myöhemmin ylittämään.

2008 julkaistu levy Death Magnetic palautti fanien uskoa Metallicaan. Uusi takaisku monelle oli kuitenkin viimevuotinen yhteislevy Lou Reedin kanssa. Lulu oli taiderockia, jossa Metallica toimii Reedin taustabändinä. Lulun myötäMetallican sanoma oli, ettei se halua jämähtää pelkäksi menneestä menestyksestä ammentavaksi nostalgia-aktiksi. Se haluaa myös kokeilla uusia tyylejä ja ottaa riskejä, pitivätpä fanit siitä tai eivät.

Bändi työstää parhaillaan uutta levyä, mutta se mistä valtaosa Metallican ystävistä on kiinnostunut, on juuri tänään Helsingin Kalasatamassa soiva The Black Album.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.