Mainos

MTV3:n lukijat: Miksei nyt samalla siirretä jouluakin juhannukseen...

Työmarkkinajärjestöjen ajatus siirtää arkivapaat viikonlopulle sekä huvittaa että raivostuttaa MTV3 Uutisten lukijoita.

Työmarkkinajärjestöt kertoivat tänään aikovansa selvittää kirkon edustajien kanssa mahdollisuutta siirtää loppiainen ja helatorstai lauantaille. Tällä saataisiin lisättyä yhtenäisten työviikkojen määrää.

Ehdotus on poikinut useita epäuskoisen huvittuneita mutta myös raivostuneita kommentteja sekä uutisjutun yhteyteen että MTV3 Uutisten Facebook-sivuille.

– No nytkun kokoomus on päässyt vauhtiin, niin eikö yksintein siirretä joulu helmikuulle. Sopiva päivä olisi mielestäni helmikuun 29 pvä.. Ajatelkaa mikä säästö köyhille, kun ei tarvitse miettiä joululahjoja, sanoo nimimerkki eeroukki.

Samalla sarkastisella linjalla on masa67.

– Joulupäivä voisi olla aina 29.2. eli karkauspäivänä, joka vietettäisiin aina sunnuntaisin. Aatto osuisi siis sopivasti lauantaille. Tapaninpäivä olisi sitten tietenkin normaali työpäivä. Lastenteko kielletään lain nojalla, koska lapset ovat pahoja ja niistä koituu vain kaikenmaailman lisärasitetta yhteiskunnalle, samalla saataisiin kaikki kotiäidit ja isät töihin. Kyllä tästä vielä noustaan.

Myös juhannus olisi oikein hyvä päivä joululle, ehdottaa Timo Facebookissa.

– Siirtäisivät nyt s..tanat Joulunkii vaik Juhannukseks...

Moni ihmettelee, että tässäkö olisi ratkaisu Suomen ongelmiin. Varsinkin, kun samaa on jo kokeiltu muutama vuosikymmen sitten.

Johan ne kerran siellä oli - voiskin aina vaihdella pyhien paikkoja niin ei tarvitse muista jutuista neuvotellakaan, Tuija kommentoi Facebookissa.

Pian nuo heittää arpakuutiolla Itsenäisyyspäivänkin johonki JUMALAUTA mitä ideoita, puhkuu Tero.

– Niinku olis muka tärkempiä ongelmia, Antti huokaa Facebookissa.

Ja miksi nyt puututaan vain kristillisiin juhlapyhiin? Monikulttuurisessa Suomessa voisi miettiä myös muiden uskontojen juhlapyhien siirtoa, muutama lukija vinkkaa.

Ja ramadanin vietto tulee siirtää kesälomien aikaan. Menisiköhän läpi?, kyselee nimimerkki Erasmus.

Lukijoista löytyy myös heitä, joiden mielestä arkipyhät ovat olleet hankalia työviikon kannalta. Työmarkkinajärjestöjen ehdotuksen takana on muun muassa nimimerkki verokettu.

Nämä voidaan siirtää lauantaille. Enemmän tulee työläiselle (minulle ainakin) ongelmia katkotuista työviikoista ja yhden päivän työputkista. Hermothan siinä menee. Mieluummin tekisin kaksi viikkoa töitä putkeen ja pitäisin kerralla pidemmät vapaat vs. pirstottu työviikko.

Kursivoidut kommentit ovat suoria lainauksia lukijoiden kommenteista MTV3 Uutisten sivuilta ja Facebookista.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.