Mainos

MTV3.fi:n lukijat: Bensan hintakipuraja jo ylittynyt

Moni MTV3 Uutisten lukija sanoo korkean polttoaineen hinnan jo vaikuttavan autoiluunsa.

Kysyimme lukijoiltamme kommentteja Facebookissa, mikä on heidän kipurajansa bensan hinnalle. Bensalitra maksaa nyt monin paikoin yli 1,70 euroa, ja hinta voi nousta jopa kahteen euroon.

– Kyllä se ns. kipuraja on ylittynyt jo. Selkeästi vaikuttaa vapaa-ajan viettoon ja sosiaaliseen elämään, kun kaverit asuvat eri paikkakunnilla. Ei ole varaa ajella yhtään ylimääräistä, mutta ilmankaan ei pärjää, kommentoi yksi lukija.

Samoilla linjoilla oli moni muukin, mutta osa huomautti auton olevan välttämätön Suomessa.

– Joutuisin jättämään nykyisen, ihanan työni, sillä matkakulut paisuisivat kohtuuttomaksi osuudeksi palkasta. Ei sillä, etteivätkö olisi jo nyt kohtuuttomat, kuului yhden lukijan kommentti, jos bensa maksaisi yli kaksi euroa litralta.

– Ei auta, vaikka maksaisi 100€ litra, kun on PAKKO ajaa töiden perässä. Kunpa joku osaisi sanoa, miten tuohon hintaan voisi todellakin vaikuttaa.

– Aikoinaan puhuttiin 10 markan litrahinnoista, joka kuulosti kohtuuttomalle. Ei tänään. Pian se maksaa 10 euroa litralta, ehkä hyvinkin pian, pohdiskeli eräs lukija.

Yksi lukija oli ratkaissut pulman siirtymällä käyttämään taksia.

– Taksit ajaa meidän kauppareissut halvemmalla, kun ei muutoin omaa autoa tarvita. Laskettiin paljon auton huollot vei viime vuonna + verot + vakuutukset + bensat nykyisillä hinnoilla. Taksi ottaa kerran viikossa vajaa 15 euroa, ja kävellen pääsee keskustaan. Mutta lastenvaunuilla ei tuo viikon ostoksia, joihin uppoaa n. 140-150e/kerta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.