MTV yksityiskierroksella Presidentinlinnassa – tältä näyttävät ikoniset tilat linnanvoudin esittelemänä!

MTV vieraili tyhjässä Presidentinlinnassa – tältä näyttävät ikoniset tilat linnanvoudin esittelemänä 5:06
Katso videolta, kun linnanvouti esittelee Presidentinlinnan ja kertoo tapahtumia vuosien varrelta.

Presidentinlinnassa on tänä vuonna huomattavasti hiljaisempaa, kun perinteistä itsenäisyyspäivän vastaanottoa ei pidetä koronavirusepidemian takia. Se ei kuitenkaan estä muistelemasta juhlien tapahtumia.

MTV pääsi yksityiskierrokselle yhdessä linnanvoudin kanssa.

Anne Puonti on toiminut tasavallan presidentin kanslian linnanvoutina vuodesta 2006. Itsenäisyyspäivän juhlavastaanotossa Puonti toimii työtehtävissä. Hän varmistaa vieraiden viihtyvän juhlissa ja ratkoo mahdollisia ongelmia. Linnanvouti ehtii töiden ohella myös nauttia juhlista, kuten tanssilattian tunnelmasta.

– Tanssilattialla on usein paljon ruuhkaa. Se vaikuttaa hyvin suositulta, sanoo Puonti.

Linna on sisustettu kauniin arvokkaasti ja seinillä komeilee historiallisia tauluja. Voisi kuvitella, että vuosien saatossa linnassa olisi hajonnut arvokkaitakin asioita, kun ihmismassat liikkuvat ja juhlivat, mutta näin ei kuitenkaan ole.

– En muista, että mitään merkittävää olisi rikkoutunut. Toki juomalaseja tai kahvikuppeja silloin tällöin hajoilee.

Rento tilaisuus

Usein puhutaan linnanjuhlien kohdalla etikettisäännöistä, joita vieraiden kohdalla seurataan tarkasti. Puonnin mukaan tilaisuutta ei tule ottaa liian vakavasti.

– Se on kuitenkin aika rento tilaisuus. Toki odotetaan, että ihmiset tulevat esimerkiksi kättelyyn vuorollaan ja kättelevät suhteellisen nopeasti, sillä se on raskas urakka presidenttiparille, kertoo Puonti.

Presidentinlinna on tällä hetkellä sisustukseltaan erilainen kuin juhlissa. Silloin sieltä joudutaan viemään tiettyjä huonekaluja pois, jotta isot pöydät mahtuvat saleihin.

– Tämä on nyt arkiasussaan, joka on mielestäni itseasiassa paljon juhlavampi kuin mitä tämä on itsenäisyyspäivänä, kertoo Puonti.

Miltä Presidentinlinnan tilat näyttävät tyhjänä? Mitä kaikkea niissä tapahtuu juhlien aikana?

Katso ylhäällä olevalta videolta, kun MTV Uutiset tutki linnan tärkeimmät nurkat!

Vietä itsenäisyyspäivää MTV Uutisten seurassa

MTV Uutiset Live seuraa itsenäisyyspäivän viettoa aamuvarhaisesta iltamyöhään.

Juhlailtaa ennakoidaan kello 18 alkaenyhdessä vuoden kiinnostavimpien viihdenimien kanssa MTV Uutiset Livessä.

Poikkeusvuoden juhlatunnelmat huipentuvat kello 19.30 alkavaan Itsenäisyyspäivän juhlat -ohjelmaan. Erikoisohjelma näytetään suorana MTV3-kanavalla ja MTV Uutiset Livessä.

Lue lisää: MTV:n Itsenäisyyspäivän juhlat -ohjelmassa nähdään vuoden kiinnostavimmat nimet presidenttiparista Vesa-Matti Loiriin

Lue myös:

    Uusimmat