Mainos

MTV videoreportaasi: Sotkun munkkeja jonottamassa – Unelma ja sotilaskotisisaret ovat alokkaille "valopilkku yössä"

1:47

Tämä on metsäleirillä olevan varusmiehen toteutunut unelma, totesi eräs kotiutunut sotilaspoliisi, kun sotilaskotisisaret kaartoivat metsänreunaan myyntiautollaan. Auto nimettiin Unelmaksi, ja se käy nykyään jokaisella armeijan leirillä ja harjoituksella, johon se kutsutaan.

Tällä kertaa Unelman sotilaskotisisaret työskentelevät Salon lähistöllä, Kiikalan lentokeskuksen alueella olevan metsän siimeksessä. Alokkailla on ensimmäinen metsäleiri. Se tarkoittaa viittä päivää märässä ja enimmäkseen pimeässä metsässä.

– Talviolosuhteet on aina vaativia ja tämmönen märkä olosuhde on haasteellinen sen toimintakyvyn kannalta, myöntää alokkaita kouluttava yliluutnantti Markku Sipilä Rannikkoprikaatista.

2:11

– Pelkästään eläminen ja oleminen tällasella alueella vie energiaa ja se, että pysyy toimintakuntoisena, niin kyllä se kirjalliseen työhön tottuneelle on aina haastavaa.

Fyysisesti raskaissa oloissa mukavuuksien arvo nousee nopeasti. Sotilaskotisisarten ja Unelma-auton saapuminen pilkkopimeän leirialueen reunalle vetää nopeasti luokseen jonon. Autosta saa muun muassa kahvia, kaakaota, karkkia sekä Sotkun kuuluisia tuoreita sokerimunkkeja.

– Pojat äsken sanoivat, että täytyy tulla ostamaan herkkuja, kun koko teltta on täynnä vettä. Tarvitsevat vähän lohduketta, murehtii Tarja Piili.

Unelmalle tulee vuodessa yli 50 keikkaa. Leivonnaiset tehdään Upinniemen sotilaskodin leipomossa. Työntekijät ovat yleensä sotilaskodin vapaaehtoisia. Tulot siirretään eri tavoin alokkaiden hyvinvointiin.

Sotilaskotisisarten mukaan heidän asiakkaansa - suomalainen varusmies pimeässä metsässä - on maailman ystävällisin ja kohteliain asiakas.

– Pojat ovat erittäin kohteliaita ja mukavia ja iloisia siitä että me ollaan heitä passaamassa. Se on tämän työn ilo, nauraa Riitta Louhisola.

– Pojat sanovat, että metsässä mummokin on kultaa, vahvistaa Tarja Piili.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.