MTV Uutisten tiedot: Tässä järjestyksessä rajoituksia suunnitellaan purettavaksi

6:12
Mistä viime päivien alhaiset tartuntaluvut johtuvat ja voidaanko rajoitukset purkaa kesällä? Husin johtajaylilääkäri vastaa

Hallituslähde kertoo MTV Uutisille, että hallituksen neuvotteluissa illalla käsiteltävän suunnitelman mukaan loppukesästä voitaisiin jo viettää varsin normaalia elämää. Vastaavasta arviosta ovat kertoneet myös muut tiedotusvälineet, esimerkiksi STT ja Helsingin Sanomat.

Rajoituksia on tarkoitus purkaa vaiheittain, jotta voidaan seurata vaikutusta tautitilanteeseen. Hallituksen aiemman linjauksen perusteella lasten ja nuorten rajoituksia on tarkoitus purkaa ensin. Esimerkiksi koulujen avaamisesta päätetään alueilla.

MTV Uutisten tietojen mukaan suunnitelmassa arvioidaan, että jo tässä kuussa voitaisiin ravintoloita pitää auki jossain määrin koko maassa. Nykyinen ravintolasulku pahimmilla korona-alueilla on päättymässä ensi viikon sunnuntaina.

Hallituslähde kertoo MTV Uutisille, että toukokuussa suunnitellaan avattavaksi kirjastoja, museoita ja ryhmäharrastuksia. Joitakin sisätiloissa tapahtuvia ryhmäharrastuksia vapautetaan kuitenkin ehkä vasta viimeisten joukossa loppukesästä.

Kesäkuussa on kaavailtu, että ravintolat voisivat jo toimia ainakin kutakuinkin normaaliin tapaan. Joitakin urheilutapahtumia voitaisiin myös järjestää.

Heinäkuussa sallittaisiin jo melko isoja kokoontumisia.

Hallituslähde arvioi MTV Uutisille, että kesäfestivaalit voisivat suunnitelman mukaan olla mahdollisia viimeistään elokuussa.

Tapahtuma-alalla noudatettaneen alalle laadittua omaa exit-suunnitelmaa, joka julkistettiin pari viikkoa sitten.

Rokotusten etenemisen ja kausivaihtelun eli kesän tulemisten arvioidaan tulevan avuksi tautitilanteen selättämisessä. Suunnitelmaan voi tulla vielä muutoksia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja