MTV Uutisten tiedot: Suomen rajoille valmistellaan kiristyksiä, jotta virusmutaatio ei leviäisi – "Vaarana on, että mutaatio rantautuu siirtotyöläisten mukana"

1:55
Koronaviruksen uusi tarttuvampi muoto voi johtaa tiukempiin rajoituksiin Suomessa – katso uutisjuttu sunnuntai-illalta!

MTV Uutisten tietojen mukaan STM:ssä valmistellaan kiristyksiä Suomen rajoille mutaatioviruksen estämiseksi.

Sosiaali- ja terveysministeriössä valmistellaan parhaillaan kiristyksiä Suomen rajoille, jotta koronaviruksen mutaatio ei tulisi Suomeen.

Uutta versiota koronaviruksesta on esiintynyt laajasti etenkin Britanniassa, mutta sitä on havaittu myös muualla.

– Loppiaisen jälkeen Suomeen saapuu iso osa siirtotyöläisistä, ja silloin vaarana on, että virusmutaatio rantautuu heidän mukanaan Suomeen, STM:stä pohditaan MTV Uutisille.

Tartuntatautilain mukaan terveysviranomaiset voivat määrätä Suomeen tulevia matkustajia koronatestiin riskiperusteisella kohdennetulla päätöksellä. Massapäätöksiä viranomaiset eivät sen sijaan voi tehdä. Kokonaisia koneita tai ryhmiä voidaan kuitenkin määrätä testiin, kunhan se siis tehdään kohdennetusti.

Ministeriössä keskustellaan myös muista mahdollisista rajoituksista, kuten eri julkisten tilojen sulkemisesta. Tällaisista rajoituksista STM ei voi itse päättää, vaan ne tehdään hallituksen päätöksellä.  

Lisää faktaa kaivataan yhä

Hallitus neuvottelee näillä näkymin aikaisintaan ensi viikolla mahdollisista lisärajoituksista.

Uudesta mutaatioviruksesta on kuitenkin vasta vähän tietoa, ja hallituksessa kaivataan lisää faktaa ennen kuin ryhdytään kiristyksiin, hallituslähde kommentoi MTV Uutisille.  

Yhteensä seitsemällätoista suomalaisella on todettu koronaviruksen muunnoksen tartunta. Tapaukset liittyvät pääosin Britanniassa tai muualla ulkomailla matkustukseen, ja ne on todettu Uudellamaalla ja Kymenlaaksossa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja