MTV Uutisten tiedot: Paloittelumurhaaja Virpi Butt vietti viimeisiä aikojaan Afrikassa – oleili ennen kuolemaansa ilmeisesti Ghanassa

MTV Uutisten tietojen mukaan paloittelumurhaaja Virpi Butt vietti viimeisiä aikojaan Afrikassa.

Butt kuoli viime vuoden marraskuussa 49-vuotiaana. MTV Uutisten tietojen mukaan hän oleili ennen kuolemaansa tiettävästi ainakin Länsi-Afrikan Ghanassa.

Poliisista ei ole kerrottu tarkemmin, mistä maasta tieto Buttin kuolemasta annettiin Suomen viranomaisille.

– Tieto kuolemasta tuli ulkomailta, rikosylikomisario Pasi Nieminen sanoo.

Kuolemansyyn selvittäminen on yhä kesken Sisä-Suomen poliisissa eikä Nieminen voi kommentoida asiasta enempää.

Butt oli vapautunut elinkautisesta vankeusrangaistuksesta ehdonalaiseen uudenvuodenaattona 2018. Hän oli istunut vankilassa yli 15 vuotta.

Pian vapautumisensa jälkeen hän asettui pienelle paikkakunnalle Pirkanmaalla mutta muutti sittemmin ulkomaille. Häntä ei ainakaan Suomessa ole tuomittu uusista rikoksista.

Kesällä 2004 Butt tuomittiin murhasta ja kahdesta hautarauhan rikkomisesta elinkautiseen vankeuteen.

Epäilty myös osallisuudesta Raisa Räsäsen katoamiseen

Butt murhasi Pirkkalassa juhannuksena 2003 edellisiltana tapaamansa 26-vuotiaan miehen tämän asunnossa kolmellatoista veitseniskulla. Teon jälkeen hän soitti ystävänsä apuun paloittelemaan ja hävittämään ruumista. Palat kaksikko hävitti roskalaatikoihin.

Keskusrikospoliisi on epäillyt Buttia vuonna 1999 kadonneen 16-vuotiaan Raisa Räisäsen murhatutkinnassa. KRP kohdisti Buttiin myös telekuuntelua tämän vapautumisen jälkeen.

Buttia ei ole toistaiseksi pystytty sulkemaan pois epäiltynä. 22.11.2021 kuollutta Buttia ei koskaan tavoitettu kuulusteluun.

Lue myös:

    Uusimmat