MTV Uutisten lähde oli joutua pedofiiliringin pääepäillyn uhriksi: ”Haki kaikille ala-astelaisille tupakkaa ja kaljaa, sitten tarjosi huumeita ja yritti taivutella muihin hommiin”

Laajasti uutisoidun pedofiiliringin päätekijän pimeä puoli ei ole ollut laajemmin tämän tunteneiden tiedossa, mutta osalle sekin puoli on tullut ilmi. MTV Uutiset tavoitti henkilön, joka oli saanut miehen taipumuksista vihiä.

– Se oli vähän sellainen kaveri kaikille. Ala-asteelta asti hakenut kaikille tupakkaa ja kaljaa, lähde kommentoi MTV Uutisille.

Hankki nuorille päihteitä ja rakensi luottamussuhteen

Lähde kuvailee pääepäiltyä vanhaksi äijäksi, jonka kaikki tunsivat, ja joka rakensi nuoriin luottamussuhteen. Miehen seurassa päästiin juhlimaan sisätiloihin, ja jossain vaiheessa tuli kuvaan myös metamfetamiinin tarjoaminen. Mies ei ole tarjonnut muita huumeita kuin metamfetamiinia.

– Pitkään ollut nuorten keskuudessa. Varovaisemmin tarjonnut huumeita ja sitten pikkuhiljaa yrittänyt taivutella muihin hommiin. Aika monelle se on metamfetamiinia tarjonnut, MTV Uutisten lähde kuvailee.

Hän ei itse kuitenkaan päätynyt miehen toimien kohteeksi.

– On ollut vihiä, mikä on ollut alkuperäinen suunnitelma. Sama suunnitelma mun osalta kuin muillekin, hän toteaa.

Ymmärtää, miksi uhrit eivät puhu

Metamfetamiinia tarjoamalla mies on pyrkinyt suostuttelemaan nuoria erilaisiin tekoihin. Henkilö voi tällöin olla taivuteltavissa asioihin, joihin muuten olisi vaikea saada suostuteltua. Toisaalta huumeiden mukana olo tekee asiasta eteenpäin kertomisen vaikeaksi.

Miehen uutisoitujen toimien laajuus ei ollut lähteen tiedossa. Hän uskoo, että epäillyt ovat eri puolilta Suomea.

Hänellä on epäilynsä siitä, miksi tapahtumista ei ole kerrottu poliisille: ei haluta kertoa, että on tullut vanhemman miehen hyväksikäyttämäksi huumeiden vaikutuksen alaisena.

KRP paljasti laajan lapsipornoringin 1:58

Lue myös:

    Uusimmat