Mainos

MTV Uutislive klo 15: Mitä paljasti meistä suomalaisista hyvinvointitutkimus?

Uutisliven aluksi kuulemme tunnelmia eduskunnasta, jossa puolustusvaliokunta kuuli tänään Ilmavoimien komentaja Kim Jäämeren näkemyksiä Venäjän lentotoiminnan vilkastumisesta Suomenlahdella ja Itämerellä.

Tänään on julkaistu Alueellisen terveys- ja hyvinvointitutkimuksen tulokset, jotka paljastivat meistä suomalaisista paljon mielenkiintoisia asioita. Tutkimus on laaja, sillä siihen on osallistunut peräti yli 150 000 suomalaista.

MTV Uutislive klo 15 keskittyy ennen kaikkea siihen, mitä tulokset kertovat suomalaisten työkyvystä ja onnellisuudesta, vieraaana vastaava tutkija Risto Kaikkonen Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta. 

Tutkimus paljasti, että useampi kuin joka neljäs kaikista työikäisistä suomalaisista (yli 860 000) kokee työkykynsä heikentyneeksi.

Työkyvyssä on selviä alueellisia eroja – Helsingissä ja Espoossa ihmiset kokevat työkykynsä keskivertoa paremmaksi, kun taas tilanne on huonoin Lappeenrannassa, Kouvolassa ja Porissa. Lisäksi maaseudulla on suhteessa enemmän huonoksi työkykynsä kokevia kuin kaupungeissa – miksi näin?

Kaupungeissa on myös "elämänlaatunsa hyväksi kokevia" enemmän kuin maaseudulla, mutta maalla itsensä onnelliseksi tuntevien määrä on suurempi.

Ohjelman juontaa Ripsa Koskinen-Papunen.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.