Mainos

MTV Uutiset tapasi opposition edustajia Turkissa: "Hallitus seuraa meitä jatkuvasti"

2:02

Turkin hallituksen ja presidentin vastustajat on ajettu yhä ahtaammalle – maassa puhutaan jo noitavainoista. Puhdistus on koskettanut tähän mennessä lähes kaikkia yhteiskunnan sektoreita. Salaisen poliisin yksikköjä on keskitetty erityisesti suuriin kaupunkeihin, kuten Ankaraan ja Istanbuliiin. 

Soraääniä tai vastamielenosoituksia ei todellakaan suvaita. Opposition edustajien haastatteleminen on  vaikeaa. Ihmiset ovat peloissaan tulevaisuutensa ja työpaikkojensa takia. 

Nimettömänä pysyttelevä haastateltava Istanbulissa nimittää toimintaa noitavainoksi.

– Hallitus jahtaa meitä kaikin mahdollisin teknisin valvontakeinoin. He seuraavat kommunikaatiota sekä meitä myös kentällä.

– He yrittävät puhdistaa kaiken ja jokaisen, jotka ovat toista mieltä. Aluksi he sanoivat tätä pienen ryhmän järjestämäksi kumousyritykseksi, mutta nyt puhutaan jo 50 000 osallisesta, haastateltava sanoo.

Eri puolilla Turkkia olevat opposition aktivistit tiivistävät kuitenkin kaiken uhallakin rivejään. Taiteilijanimeä Paia-32 itsestään käyttävä  journalisti ja kirjailija uskaltaa näyttää kasvonsa, mutta vain sen takia, että on pian muuttamassa Berliiniin.

– Tästä on tulossa islamilainen valtio, joka tarkkailee yhä tiukemmin ihmisiä ja heidän ideologioitaan.

Seuraava puhdistus koskee mediaa. Sensuuri on kiristymässä. TV-kanavat  ja lehdet suoltavat vain yhtä viestiä. Amnestyn raportin mukaan 25 mediatalon toimiluvat on jo peruttu ja ainakin 20 uutissivustoa suljettu.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.