MTV Uutiset esitti Petteri Orpolle kaksi kiperää kysymystä – tällä kertaa ei kuitenkaan politiikasta: "No hyvänen aika, sano nyt"

3:04
Kokoomuksen Petteri Orpo kertoo, kuka on hänen lempihahmonsa Tuntemattomassa sotilaassa ja kuka on hänen mielestään aliarvostetuin presidentti.

MTV Uutiset tavoitti Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpon Linnan juhlista kommentoimaan, kuinka itsenäisyyspäivä oli sujunut. Samalla MTV kysyi Orpolta suomalaisista ikonihahmoista.

Kehen Tuntematon sotilas -elokuvan hahmoon samaistut eniten?

– Turkulaisena minuun vetoaa kyllä… meidän Turun miehen… no hyvänen aika, sano nyt nimi... Hietanen. Nyt tuli kyllä täydellinen blackout.

Kirjailija Väinö Linnan luoma Hietanen-hahmo on varsinaissuomalainen optimisti ja varsinainen hupiveikko, joka suhtautuu kaikkeen hyväntahtoisesti.

Elokuvaversioissa Hietasta on näytellyt Heikki Savolainen, Pirkka-Pekka Petelius ja Aku Hirviniemi.

Kuka Suomen presidenteistä on mielestäsi aliarvostetuin?

– Tuokin on hyvä kysymys. Sanoisin intuitiolla, että Martti Ahtisaari. Häntä ei arvosteta niin paljon kuin hän ansaitsisi. Hän oli hieman erilainen, kun ei ollut ollut sisäpolitiikassa, vaan oli ulkopolitiikan diplomatian taitaja.

Orposta Ahtisaari hoiti presidentin toimen hyvin ja moitteetta. Presidenttiyden ja Suomen johtamisen jälkeen Ahtisaari onnistui vielä jättämään jäljen kansainväliseen politiikkaankin.

Parasta Linnan juhlissa Orpon mielestä ovat ihmiset ja heidän laaja kirjonsa.

– Tämä on hieno kokoelma Suomea.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja