MTV Urheilun tiedot: Simo Valakari suurseuran peräsimeen

MTV Urheilun tietojen mukaan Simo Valakari palkataan Latvian suurseuran Riga FC:n uudeksi päävalmentajaksi.

50-vuotias suomalaisvalmentaja lentää tänään keskiviikkona Riikaan allekirjoittamaan sopimuksensa. Jos mitään odottamatonta ei tapahdu, Rigan odotetaan tiedottavan Valakarin työsuhteesta lähipäivien aikana.

Valakari hyppäsi vuosi sitten latvialaisen FK Audan peräsimeen jätettyään Kuopion Palloseuran kahden menestyksekkään kauden jälkeen.

Suomalaisvalmentaja johdatti debyyttikaudellaan Audan sen historian parhaaseen sijoitukseen seuran viedessä pronssia. Samaan aikaan Riga, joka johti Latvian pääsarjaa pitkälti kauden alusta alkaen, putosi viimeisellä kierroksella toiseksi RFS:n taakse.

Menetettyään mestaruuden loppusuoralla päätti Riga antaa potkut kroatialaisluotsi Tomislav Stipicille. Riga FC on tänään vahvistanut Stipicin työsuhteen ennenaikaisesta päättymisestä.

Potkujen seurauksena Valakari, jota harkittiin MTV Urheilun tietojen mukaan samaiseen rooliin jo vuosi sitten, on ollut pitkän aikaa ykkösehdokas Rigan uudeksi päävalmentajaksi.

Valakari on valmentanut viimeisen vuosikymmenen aikana myös SJK:ta ja norjalaista Tromsö IL:ää. Hän johdatti SJK:n Suomen mestariksi vuonna 2015, ja meriiteistä löytyy myös kolmen Suomen cupin voittoa.  

Lue myös: