MTV seurasi: Sensaatio on tapahtunut – Suomi etenee MM-finaaliin!

Suomi voitti jääkiekon MM-kisojen välieräottelussa lauantai-iltapäivänä Venäjän sensaatiomaisesti 1-0 ja eteni sunnuntain loppuotteluun. MTV Urheilu seurasi ottelua hetki hetkeltä.

Ottelu näkyy suorana lähetyksenä C More Sport 1- ja MTV3-kanavilla.

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

MM-välierä Kanada-Tshekki lauantaina klo 20.15 C More Sport 1 ja MTV3
MM-pronssiottelu sunnuntaina klo 16.45 ja finaali klo 21.15 C More Sport 1 ja MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella. Suoratoistona ottelut katsottavissa vain cmore.fi-palvelussa.​​​​​​​

Venäjä-Suomi 0-0 (0-0, 0-0, 0-1)

Klo 18.43: Seuranta Suomen ottelusta ja jälkimainingeista on päättynyt. Suomen vastustaja sunnuntai loppuotteluun selviää Kanadan ja Tshekin välisessä toisessa välierässä. Ottelu alkaa C More Sport 1 -kanavalla kello 20.15.

Klo 18.37: Jukka Jalonen sanoo haastattelussa, että kyseessä ei ole ihme. Pelaajamateriaalissa ei päävalmentajan mukaan ole väitettyä eroa kuin ehkä kiekon käsittelyssä.

Klo 18.34: Suomi kohtaa sunnuntaina loppuottelussa Tshekin tai Kanadan kello 21.15.

Klo 18.28: Kevin Lankinen palkitaan Suomen parhaana pelaajana.

Klo 18.27: Karri Kivi toteaa ensimmäisenä asiana C Moren studiossa Kevin Lankisen pelaavan huomenna.

Klo 18.26: Suomi voittaa lopun käsittämättömän puolustustaistelun jälkeen Venäjän 1-0 ja etenee MM-loppuotteluun!

Klo 18.22: Venäjä ottaa aikalisän. 1:45 jäljellä kolmatta erää.

Klo 18.21: Kaksi minuuttia kellossa. Venäjä ottaa maalivahdin pois!

Klo 18.20: Kolme minuuttia jäljellä. Antero Mertarannan sanoin Suomi on ottavana osapuolena. Venäjä painostaa väkevästi.

Klo 18.17: Paikan päällä välierässä 9085 katsojaa. Hyytävää välierää jäljellä neljä minuuttia!

Klo 18.16: Päätöserää jäljellä viisi ja puoli minuuttia. Kiire ja paine Venäjän puolella kasvaa. Suomen joukkue on kokonaisuutena tehnyt tänään tuloksesta riippumatta loistavaa työtä.

Klo 18.14: Suomi puolustaa raivoisasti, kun Venäjä hakee vimmalla tasoitusmaalia.

Klo 18.11: Henri Jokiharju laukoi viivalta ja Anttila seurasi kakkoskiekon reppuun riemastuttavalla tavalla! Heti perään Lankinen torjuu Ovetskinin tilanteen toisessa päässä.

Klo 18.09: MAALI! Marko Anttila iskee irtokiekon sisään. Suomi johtaa ottelua, kun 9:42 on ottelua jäljellä!

Klo 18.06: Suomella pitkä hyökkäys käynnissä Venäjän päädyssä, mutta Vasilevski torjuu lopulta Atte Ohtamaan yrityksen.

Klo 18.04: Päätöserää jäljellä 11 minuuttia. Molemmissa päissä syntyy maalipaikkoja. Maalivahdit ovat välierän arvoisella tasolla!

Klo 18.02: Suomi selvittää alivoiman!

Klo 18.01: Venäjän ylivoima rakentaa neliön keskelle paikan Dadonoville, mutta Kevin Lankinen jatkaa huippuesityksiään!

Klo 17.59: Nyt vaaditaan Leijonien alivoimalta kestävyyttä.

Klo 17.59: Kaskelle kahden minuutin rangaistus huitomisesta.

Klo 17.57: Nikita Kutserov kaataa Juhani Tyrväinen selkeältä vaikuttavalla kampilla, mutta tuomarien kädet pysyvät alhaalla.

Klo 17.55: Kristian Kuusela rakentaa loistavan maalipaikan ja kiekko on pomppia venäläispelaajista maaliin, mutta Vasilevski pelastaa tilanteen.

Klo 17.54: Ovetskin leikkaa laidasta keskelle, mutta rannelaukaus pysähtyy Lankisen syliin.

Klo 17.52: Niko Ojamäellä ensimmäinen vetopaikka, mutta venäläispuolustus pääsee blokkaamaan.

Klo 17.52: Kolmas erä on käynnissä.

Klo 17.48: Kolmas erä käynnistyy muutaman minuutin kuluttua. Maalivahtien torjunnat kahden erän jälkeen 23-22 Georgijev ensin mainittuna.

3. erä

Klo 17.41: C Moren asiantuntija Ville Nieminen sanoo studiossa, että kapeampaan kaukaloon siirtyminen ei voi tehdä pelistä viihdyttävämpää kuin se tällä hetkellä Suomen ja Venäjän välierässä jo on.

Klo 17.36: Toinen erä päättyy. Suomen ja Venäjän MM-välierä menee toiselle erätauolle maalittomassa tilanteessa.

Klo 17.35: Molemmat joukkueet ovat voittaneet tänään 18 aloitusta. Toista erää jäljellä minuutti.

Klo 17.32: Jani Hakanpäälle aukeaa yksi Suomen parhaista maalipaikoista, mutta puolustaja nostaa lähietäisyydeltä yli maalin. Erää jäljellä kaksi minuuttia.

Klo 17.30: Kevin Lankiselta käsittämätön torjunta Kaprizovin laukaukseen suoraan syötöstä! Suomalaivahti pelaa turnauksen parasta peliään.

Klo 17.26: Toista erää pelaamatta viisi minuuttia. Viimeisimpänä maalipaikkoja on rakentanut Venäjä, mutta suomalaiset pääsevät katkaisemaan ratkaisevat syötöt.

Klo 17.24: Ovetskin tulittaa laidasta ranteella, mutta Lankinen on sijoittunut hyvin ja laukaus kohdistuu suomalaisvahdin syliin.

Klo 17.22: Seitsemän ja puoli minuuttia toista erää jäljellä. Malkin ja Grigorenko rakentavat Venäjälle paikan, mutta suomalaispuolustus pääsee katkaisemaan.

Klo 17.20: Pelin virtaus tasoittunut aavistuksen verran, muta laukaukset toisessa erässä toistaiseksi Suomelle 8-3. Molemmilla joukkueilla loistavia maalipaikkoja vuorotellen.

Klo 17.18: Marko Anttilalle aukeaa loistava paikka oikeassa laidassa, mutta Vasilevski torjuu puolittaisen läpiajon nurkkaan.

Klo 17.14: Suomi järjestää Venäjän maalille hirmuisen vyöryn, mutta Vasilevski ja venäläispuolustus selviävät. Leijonat taistelevat jokaisesta kiekosta kuin se olisi uran viimeinen.

Klo 17.11: Suomen laukaus käy tolpassa! Niko Ojamäki pyssyttää suoraan syötöstä tolppaan.

Klo 17.10: Leijonat ottaa ottelun hallinnan myös toisen erän alussa. Paine Vasilevskin maalilla on jatkuva.

Klo 17.09: Oliwer Kaski laukoo venäläismailan kautta päätyverkkoihin. Venäjä täysilukuinen.

Klo 17.07: Ensimmäinen minuutti jäähystä tuottaa Suomelle kaksi laukausta, mutta toistaiseksi ei tulosta.

Klo 17.05: Venäjälle rangaistus toisen erän alkuun. Sergei Andronoville kaksi minuuttia huitomisesta.

Klo 17.04: Toinen erä on käynnissä.

Klo 17.02: Toinen erä käynnistyy muutaman minuutin kuluttua. Vasilevski torjui avauserässä 15 laukausta. Kevin Lankinen 11.

2. erä

Klo 16.53: Karri Kivi ihailee C Moren studiossa Leijonien pelaajien itseluottamusta. Ville Niemisen mukaan Suomen pelaamista leimaa "häpeilemättömyys".

Klo 16.50: Tapahtumarikas avauserä on ohi! Suomi hallitsi tapahtumia, mutta loppua kohti myös Venäjä sai omat mahdollisuutensa.

Klo 16.48: Kuznetsov pääsee laukomaan erän viimeisellä minuutilla laidasta, mutta Lankinen peittää kulman erinomaisella vastaantulolla ja aloitus jää Suomen päätyyn.

Klo 16.47: Toni Rajala riistää kiekon loistavasti hyökkäyssiniviivalla, laukoo sydämensä kyllyydestä, mutta laukaus menee ohi.

Klo 16.44: Kaprizov nousee keskeltä hyvään vetosektoriin, mutta Lankinen torjuu laukauksen kulmaan. Jatkotilanteessa Venäjällä kaksi puolittaista paikkaa, mutta Suomi selviää.

Klo 16.40: Leijonien avausmaali käy erittäin lähellä! Petteri Lindbohm yrittää survoa pelivälinettä maaliin, mutta kiekko ei maaliviivaa lopulta ylitä.

Klo 16.39: Venäjällä ensimmäinen pidempi pyöritys käynnissä Kuznetsovin ja Kaprizovin johdolla, mutta kulmista ei maaleja tehdä. Kiekko päättyy Lankisen hanskan alle.

Klo 16.37: Avauserää pelaamatta seitsemän minuuttia. Suomi on ottelussa selkeästi kuskin paikalla!

Klo 16.35: Kakko, Sallinen ja Pesonen järjestävät pitkän pyörityksen Venäjän päädyssä, mutta avausmaalia ei vielä nähdä.

Klo 16.31: Ovetskinilla uskomaton paikka, mutta Lankinen esittää ilmiömäisen torjunnan!

Klo 16.30: Kevin Lankinen ottaa ensimmäisen torjunnan, kun Leijonien vahti torjuu Nikita Zaitsevin viivalta lähteneen rannelaukauksen.

Klo 16.29: Suomen peli tuottaa maalipaikkoja tällä hetkellä jokaisessa vaihdossa. Leijonien maali roikkuu ilmassa! Viimeisimpänä lähellä käy Kristian Kuusela.

Klo 16.27: Suomi on aloittanut välierän vahvasti! Ylivoima tuotti vaarallisia tilanteita ja tasakentällisin Leijonat on rytmittänyt peliä viisaasti.

Klo 16.26: Suomen ylivoima pyörii loistavasti, mutta Venäjä selvittää alivoiman. Oliwer Kaski puolustaa loistavasti Kutserovia vastaan yhdellä yhtä vastaan -tilanteessa.

Klo 16.23: Kaapo Kakko pelasi ylivoimalla kaksi loistavaa paikkaa joukkuetovereilleen. Minuutti jäljellä Venäjän rangaistusta.

Klo 16.22: Suomi ylivoimalle neljällä kolmea vastaan! Venäläispelaajista viimeisimpänä aitioon Nikita Kutserov.

Klo 16.15: Marko Anttila pääsee testamaan Vasilevskia heti ensimmäisessä vaihdossa, mutta Tampa-maalivahti selvittää pienestä kulmasta tulleen laukauksen.

1. erä

Klo 15.59: Venäjän kokoonpano välieräotteluun on seuraava.