MTV Turkissa: Presidentti Niinistö kiistää, että Yhdysvaltain matka olisi vaikuttanut Nato-ratifioinnin etenemiseen – "Nyt se sitten toteutuu"

MTV Turkissa: Tämä presidentti Niinistön vierailusta tiedetään 1:58
MTV Turkissa: Tämä presidentti Niinistön vierailusta tiedetään.

Presidentti Sauli Niinistö on parhaillaan kaksipäiväisellä työvierailulla Turkissa. Niinistö kommentoi vierailuaan MTV Uutisille.

Niinistö sanoo pitävänsä selvänä, että vierailu Turkkiin on tarpeen, koska Turkin presidentti on tehnyt selväksi että Suomi täyttää kaikki Turkin odotukset. 

Niinistö kiistää, että hänen hiljattainen Yhdysvaltain matkansa olisi vaikuttanut Nato-ratifioinnin eteenpäin nytkähdykseen.

– Ei ole mitään tekemistä asian kanssa, vaikka kovasti on spekuloitu. Meillä on ollut viitteitä pitkän aikaa täältä Turkista ja myös presidentti Erdoganin kabinetista on kerrottu, että Suomi täyttää heidän mielestään nyt kaiken mitä Turkki on odottanut, ja näin ollen ei tämä nyt mikään suuri yllätys ole.

– Minulle on ollut hyvin selvää se, että vierailu tänne on tarpeen, ja Ruotsin pääministerihän täällä kävi jo ajat sitten. Nyt se sitten toteutuu. 

Presidentti Niinistö ja ulkoministeri Pekka Haavisto aloittivat tänään kaksipäiväisen Turkin vierailunsa maan kaakkoisosassa sijaitsevasta Kahramanmaraşista, joka kärsi vakavia tuhoja helmikuun maanjäristyksessä.

Valtionjohto tutustui kotinsa menettäneille rakennettuun konttikylään ja avustustyöhön, jossa mukana on myös neljä suomalaisasiantuntijaa. 







Lue myös:

    Uusimmat