FC Barcelona kömpi vielä lähelle, dramaattinen pilkku toi lopullisen ratkaisun Real Madridille – näin huippupeli eteni

La Liga -kauden ensimmäinen El Clásico käytiin sunnuntaina Madridissa. Real Madridin avauspuoliajan dynaamisuus oli liikaa Barcelonalle, joka kömpi vielä toisella puoliajalla maalin päähän. Real Madridille lopulta 3–1-voitto.

Isännät saivat taistoon loistoalun, kun Karim Benzema vei Realin 12. minuutilla johtoon.

Lisää tuli ensimmäisen puoliajan lopulla. Pallo pelattiin toiseen aaltoon Federico Valverdelle, jonka kaukokuti painui takanurkkaan.

Barcelona sai loppuhetkillä kiriä käyntiin ja se tuli maalin päähän, kun Ansu Fatin syöttö päätyi Ferran Torresille, joka pääsi puttaamaan pallon lähes tyhjään maaliin.

Vieraiden kiri loppui lyhyeen, kun Barcelonan toppari Eric Garcia rikkoi Realin hyökkääjää Rodrygoa. Brasilialainen asettui itse ampumaan pilkkua, upottaen sen sisään.

Real nousi voiton myötä yksinään La Ligan kärkeen. Se ei ole kokenut tällä kaudella yhtään tappiota (25 pistettä).

FC Barcelona on sarjassa toisena (22 pistettä).

Ottelun kaikki maalit:

12. 1–0, Karim Benzema

35. 2–0, Federico Valverde

83. 2–1, Ferran Torres

91. 3–1, Rodrygo

Seuranta, La Liga: Real Madrid – FC Barcelona 3–1 (2–0):

Loppuvihellys: Barcelona pääsi vielä peliin mukaan, mutta lopun rangaistuspotku katkaisi vieraiden kirin. Realille 3–1-voitto.

91. min: MAALI! Real Madrid, 3–1. Rodrygo astelee ampumaan pilkkua ja siellä on. Barca-vahti Marc-Andre ter Stegen on hyvin mukana, mutta Rodrygon yritys painuu takakulmaan. Siihen katkesi se Barcan kiri.

90. min: Draamaa El Clásicon lopulle. Barcelona-toppari Eric Garcia astuu Real-hyökkääjän Rodrygon jalkapöydän päälle. VAR varmistaa: Realille pilkku.

88. min: Realilta lisää vaihtoja. Benzema ja Carvajal ulos, Antonio Rüdiger ja Marco Asensio sisään.

87. min: Lähellä oli, että Barca olisi tullut tasoihin. De Jongilta keskitys boxiin ja Sergi Roberto pääsee puskemaan. Ansu Fatin jatko ei kuitenkaan onnistu.

85. min: Realilta vaihto Barcan kavennuksen jälkeen. Rodrygo sisään, Vinicius Junior ulos.

84. min: MAALI! Barcelona kaventaa, 2–1. Ansu Fati syöttää, Lewandowski tekee pienen liikkeen ja Ferran Torres pääsee puttaamaan käytännössä tyhjään maaliin. Sähköä loppuhetkille!

83. min: Nyt Kessie sisään, Pedri ulos. Ei nähty paljon hehkutetulta keskikentän taiturilta oikein mitään tänään. Heikko iltama Pedriltä.

81. min: Gavilta todella myöhäinen taklaus ja keltainen nousee.

Pallonhallinta Barcalle 57% – 43%. Vierailta 12 laukausta, kolme maalia kohden. Kotijoukkueella seitsemän kutia, samaiset kolme maalia päin.

78. min: Ansu Fatilta kelvollinen kaukokutikokeilu. Samaan aikaan Real vaihtaa. Eduardo Camavinga sisään ja Luka Modric ulos. Yleisöltä suuret suosionosoitukset seuralegendalle Modricille.

77. min: "Vähän parempaa kiriä Barcalta", C Moren selostaja Tuomas Virkkunen toteaa. Vierailta muutamia hyviä haastoja boxiin. Lewandowski on myös saanut palloa ykkössektorille.

75. min: Nyt alkaa tapahtua. Luka Modricille keltainen. Kroatialainen rikkoo Barcan keskikentän moottoria Pedriä.

74. min: Carvajal rikkoo boxissa Lewandowskia, mutta ei rankkaria. VAR-koppi tarkisti tilanteen. Ei riittävää rikettä.

72. min: Onneton vapaapotku Lewandowskilta. Suoraan muriin. Samaan aikaan Ansu Fati sisään, Dembélé vaihtoon.

71. min: Nyt Barca saa loistopaikalta vapaapotkun Dembélén väkevän haaston jäljiltä. Vapari aivan kuudentoista alueen rajoilta.

70. min: Barca siirtynyt kukkupallolinjalle. Lewandowski kohteena boksissa. Mutta eipä meinaa tuokaan taktiikka toimia.

66. min: Frank Kessie tulossa seuraavana sisään Barcalla.

65. min: Hallinta kääntynyt taas Barcalle. Mutta ei meinaa päästä vierasjoukkue Realin boxin sisälle. Laukauksia: 0.

62. min: Gavi pyörii suorastaan äärimmäisen hyökkäävänä kymppipaikan pelaajana, Pedri ja de Jong alempana keskikentällä. Ferran Torres otti paikkansa vasemmalta laidalta, Dembélé siirtyi oikealle. Alba totutusti vasemman laitapakin tontille.

60. min: Gavi, Torres, Alba sisään, Raphinha, Busquets ja Balde ulos. Xavilta tiukat reagoinnit.

59. min: Kotiyleisö fiiliksissä, kun Real Madrid pyörittää tiki-takaa keskialueella. Näppärää, dynaamista pallonliikuttelua.

57. min: Barca virittelemässä triplavaihtoa. Gavi, Ferran Torres ja Jordi Alba tulossa sisään.

54. min: Väkevä alku kotijoukkueelta toiselle puoliajalle. Dynaamisuus näkyy Realin hyökkäyspelissä.

52. min: Karim Benzema pyssyttää pallon verkkoon, mutta paitsio. Sinne meni varsin näyttävä osuma.

47. min: Barcalta heti teräviä riistoja toisen puoliajan alkuun. Laatu puuttuu kuitenkin ratkaisevista syötöistä.

Kello 18.18: Toinen puoliaika käyntiin. Ei vaihtoja.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kello 18.17: Ensimmäisen jakson ylivoimainen tähti oli Realin Federico Valverde. 24-vuotiaalta uruguaylaiselta todella vakuuttavia otteita.

Kello 18.15: "Busquets vaihtoon, Gavi tilalle, de Jong pohjalle. Ja joko Raphinha tai Dembélé vaihtoon ja Ansu Fati tilalle, C Moren asiantuntija Juho Rantala totesi siitä, mitä Barcelonan pitää muuttaa toiselle puoliajalle lähdettäessä.

Kello 18.05: "En usko, että kumpikaan esitti parastaan. Toki panokset ovat tapissa. Real puolustaa todella hyvin", C Moren Antti Niemi analysoi.

Linkki C Moren suoraan lähetykseen löytyy tästä.

Puoliaika: Tyly, tylympi, Real. Kolme maalipaikkaa, kaksi osumaa kotijoukkueelle. Real näytti vaarallisuuttaan vastaiskuissa, kun taas Barcelonan hyökkäyspelaamisessa ei ollut oikein minkäänlaista suoraviivaisuutta.

Maalit:
12. min 1–0, Karim Benzema
35. min 2–0, Federico Valverde

Pallonhallinta Barcelonalle 62% – 38%. Laukaukset Barcelonalle 8–4.

44. min: Pallonhallinta Barcalla, mutta Realin paketti on kasassa. Ei meinaa löytyä välejä punasinipaidoille.

39. min: Tuska näkyy Barcelonan peräpäässä. Virheitä tulee ja pää ovat painuksissa.

35. min: MAALI! Real Madrid, 2–0. Barcan toppari Eric Garcia sekoilee ja Realille vaarallinen vastaisku. Pallo pelataan lopulta toiseen aaltoon Federico Valverdelle, joka painaa kaukokudin takanurkkaan.

30. min: Ottelun päätuomarilla José Maria Sanchez Martinezilla menee hermot Realin Viniciukseen, joka levittelee nyt jatkuvasti käsiään jokaisen tilanteen jälkeen. Keltainen Viniciukselle.

29. min: Realin toppari Alaba huitoo kädellä Barcan hyökkääjätähteä Robert Lewandowskia naamaan. Ei kuitenkaan rankkaria tai korttia.

26. min: Pallonhallinta kääntynyt Barcelonalle (48% – 52%). Laukaukset maalia kohti 2–1.

25. min: Ai ai! Raphinhan syöttö menee Realin puolustuksen läpi takatolpalle, jossa Robert Lewandowski ei aivan kunnolla ylety palloon. Barcan tasoitus enemmän kuin lähellä.

21. min: Barcalta lupaavia murtoja Realin hyökkäysalueelle, mutta sen jälkeen hyökkäykset meinaavat lässähtää. Dynaamisuutta puuttuu.

16. min: Hermostunut on Barcan puolustuspää. Sekasortoa, heikkoja ratkaisuja. Paine näkyy.

12. min: MAALI! Real Madrid, 1–0. Vinicius Juniorilta väkevä haasto ja Karim Benzema pääsee puttaamaan toisesta aallosta pallon verkkoon. Isännille loistava alku El Clásicossa.

8. min: Viniciukselta mainio haasto ja Realille laatupaikka. Toni Kroosin kulma ei sen sijaan tuottanut sen ihmeempiä jälkimainintoja.

7. min: Barcalta ensimmäiset vaaralliset vastaiskut. Dembele haastaa vasemmalta laidalta, mutta tilanne kuivuu paitsioon. Tätä ennen Frenkie de Jongilta väkevä nousu.

3. min: Realin hyökkääjätähdeltä Viniciukselta ensimmäiset käsien levittelyt. Realilla pieni hallinta ottelun alkuhetkillä.

Kello 17.15: Hymnit kuultu. Santiago Bernabéulla melkoiset fanitifot. Sitten mennään.

Kello 17.11: Joukkueet valmiina marssimaan kentälle. Herkkupala voi alkaa.

Kello 17.07: Realissa Benzeman lisäksi katseet kääntyvät brasilialaiseen laitahyökkääjään Vinicius Junioriin. Tuulennopea laituri on kasvanut avainrooliin Los Blancosin riveissä. Miten paljon Vinicius pystyy aiheuttamaan harmaita hiuksia Barcelonan epävarmalle puolustukselle?

Kello 17.02: C Moren selostaja Tuomas Virkkunen nosti esiin FC Barcelonan ikonisen topparin Gerard Piquén tilanteen. Viimeisimmissä otteluissa erittäin heikosti esiintynyttä ja kovaa palkkaa nauttivaa Piquéta savustetaan nyt ulos seurasta. Onko tämä jopa 35-vuotiaan topparin viimeinen El Clásico Barcan paidassa?

Kello 16.57: Madridissa lehterit alkavat täyttyä. Ottelu pelataan siis Santiago Bernabéulla, joka on yhä ison remontin keskellä. Sen myötä esimerkiksi kaikki katsomopaikat eivät ole vielä käytettävissä.

Kello 16.55: FC Barcelonan manageri Xavi on saanut osaltaan kritiikkiä joukkueensa ailahtelevien UCL-otteiden myötä. Barcelonan alkukausi on ollut kaksijakoinen. La Ligassa kaikki on sujunut enemmän kuin hyvin, mutta eurokentillä meno on ollut takkuista.

– El Clásicot ovat aina hyvin arvaamattomia. Viimeksi meillä oli huono jakso menossa, mutta kaikki menikin hyvin itse ottelussa. Meidän pitää näyttää luonnettamme. Olemme pelanneet hyvin kotimaan liigassa ja meidän pitää käyttää sitä momentumia hyödyksemme, Xavi totesi Real-ottelun alla lehdistötilaisuudessa.

Kello 16.50: Tämän illan ottelussa iso mielenkiinto kohdistuu kahteen tähtihyökkääjään: Robert Lewandwoski vastaan Karim Benzema. Lewandwoski on ollut ilmiömäisessä vireessä alkukaudella: yhdeksän maalia La Ligassa ja viisi maalia Mestarien liigassa. Benzema sen sijaan oli hetken aikaa sivussa loukkaantumisen takia.

Lewandowskiin verrattuna Benzeman maalitahti on ollut vaisumpi, ainakin vielä. Benzema on iskenyt kolme osumaa La Ligassa. Mestarien liigassa hän ei ole tehnyt yhtään maalia alkukauden aikana.

– Lewandowski oli niin riskitön hankinta kuin olla ja voi. Kaikki tietävät, että hän pystyy tekemään maaleja, kunhan vain tarjoilu on kohdillaan. Nyt näyttää siltä, että värväys on mennyt nappiin, C Moren asiantuntija Antti Niemi sanoi ennakkostudiossa.

Kello 16.45: El Clásicon alla espanjalaismediassa isoimmat puheenaiheet ovat kääntyneet joukkueiden edelliseen La Liga -kohtaamiseen, jossa Barcelona suorastaan nöyryytti Realia. Barca takoi taululle peräti lukemat 4–0. Barcalle maalinteossa onnistuivat Ronald Araújo, Ferran Torres ja kahdesti osunut Pierre-Emerick Aubameyang.

Maalikooste: Real Madrid - Barcelona

Real pelasi tuolloin ilman Karim Benzemata, mikä johti siihen, että Los Blancosin manageri Carlo Ancelotti kokeili kroatialaista Luka Modricia valeysin roolissa. Kokeilu meni pahasti mönkään.

– Yritimme jotain poikkeuksellista ja saimme pahasti käkättimeen, Ancelotti tokaisi tämänkertaisen El Clásicon alla lehdistötilaisuudessa.

Nyt Real turvautuu siihen pohjaan, millä se voitti muun muassa viime kevään Mestarien liigan finaalin.

Kello 16.40: Myös Barca on päässyt remontin keskellä olevalle Bernabéulle. Puolisen tuntia ja peli käyntiin.

Kello 16.38: Mitä El Clásico merkitsee Espanjassa? Hyviä osoituksia saatiin ottelun alla, kun Real Madridin joukkue siirtyi Santiago Bernabéulle. Kadunvarret täyttyivät ihmisistä ja tunnelma oli katossa.

Kello 16.35: Paluu alkuviikon Mestarien liigan tapahtumiin. FC Barcelonan alkukauden UCL-peleissä on riittänyt dramatiikkaa, eikä siltä vältytty myöskään keskiviikkona, kun Inter vieraili Espanjan itärannikolla. Barcelona siirtyi avauspuoliajalla johtoon Ousmane Dembélen komean osuman myötä. Inter kuitenkin horjutti isäntiä toisella puoliajalla kääntäen asetelmat. Nicolo Barella tasoitti ja kesällä Barcelonaan huhuttu Lautaro Martinez vei vieraat johtoon.

Barca ei luovuttanut. Puolalaistähtihyökkääjä Robert Lewandowski tuikkasi 2–2-tasoituksen 82. minuutilla. Draama jatkui, kun saksalaispuolustaja Robin Gosens naulasi Interin 3–2-osuman 89. minuutilla. Tässä vaiheessa näytti siltä, että Barcelonan jatkohaaveet murenisivat totaalisesti.

Lewandowski antoi vielä pieniä toivonkipinöitä, kun hän iski lisäajalla 3–3-tasoituksen.

MAALIKOOSTE: FC Barcelona–Inter

Kello 16.30: C Moren lähetys käynnissä. Ennakkostudiossa mukana ovat Ville Lepistö, Juho Rantala ja Antti Niemi. Linkki lähetykseen löytyy tästä.

Kello 16.25: FC Barcelonalla isoimmat kysymysmerkit ovat kohdistuneet joukkueen peräpäähän. Seuran pitkäaikainen luottotoppari Gerard Piqué oli täysin tuuliajoilla keskiviikon Inter-kotiottelussa, saaden kritiikkiä muun muassa Barcelonan managerilta Xavilta. Nyt Piqué tipahtaa avauskokoonpanon ulkopuolelle.

Barca saa illan El Clásicon alla mieluisia uutisia, kun Ranskan maajoukkuepuolustaja Jules Koundé on päässyt pelikuntoon.  Barcelonan vahvuudesta puuttuvat Ronald Araújo, Andreas Christensen, Memphis Depay ja Héctor Bellerin.

Xavin avauksessa isoin yllätys löytyy keskikentältä. Kauden väkevästi aloittanut Gavi ei olekaan avauksessa, vaan hänen tilalleen nousee Frenkie de Jong. Sergi Roberto aloittaa puolestaan oikeana laitapakkina, kun taas Koundé on topparin tontilla.

FC Barcelonan avauskokoonpano:

4–3–3: Ter Stegen; Balde, Garcia, Koundé, Roberto; Pedri, Busquets, De Jong; Raphinha, Lewandowski, Dembélé.

Kello 16.20: Kotijoukkue Real Madridin miehistössä isoin mielenkiinto on kohdistunut siihen, kuka aloittaa hyökkäyksessä joukkueen kapteenin Karim Benzeman ja Vinicius juniorin rinnalla. Realin manageri Carlo Ancelotti on yleensä luottanut Federico Valverdeen isoissa otteluissa. Brasilialaislaiturin Rodrygon mainio vire on kuitenkin aiheuttanut päänvaivaa Ancelottille.

Nyt kysymyksiin saatiin vastauksia. Ancelotti luottaa Valverdeen, kun taas Rodrygo aloittaa ottelun penkiltä.

Tiistain Shaktar Donetsk -ottelussa kovia kokenut Antonio Rüdiger on pelikunnossa. Rüdiger sai osumaa naamaansa, johon nakutettiin 20 tikkiä. Mikäli saksalainen hyppää tänään kehiin, käyttää hän kasvomaskia.

Realin kokoonpanossa ainut merkittävä poissaolija on tähtivahti Thibaut Courtois, joka on sivussa loukkaantumisen takia. Realin maalilla torjuntavastuuta kantaa ukrainalainen Andri Lunin.

Real Madridin avauskokoonpano:

4–3–3: Lunin; Mendy, Alaba, Militao, Cavajal; Kroos, Tchouaméni, Modric; Vinicius, Benzema, Valverde.

Kello 16.15: Tervetuloa El Clásicon liveseurannan pariin. Ennen ottelun alkua luvassa ennakointia molempien leirien kautta. Ensin perkaukseen päätyvät molempien joukkueiden kokoonpanot huomioiden kera.