Lionel Messi johdatti Argentiinan MM-finaaliin – näin välieräottelu eteni

Argentiina päihitti Kroatian MM-kisojen välierässä 3-0-lukemin ja marssi vakuuttavasti finaaliin. MTV Urheilu seurasi välieräottelua hetki hetkeltä.

Jalkapallon MM-kisat
20.11.–18.12.

MTV ja C More esittivät MM-turnauksesta 22 ottelua suorina lähetyksinä!

MM-välierä, Argentiina-Kroatia 3-0 (2-0)

Kello 23.00: Argentiina marssii siis MM-finaaliin ja Lionel Messin kultainen unelma on enää yhden voiton päässä.

Huomenna keskiviikkona pelataan toinen välieräottelu, kun Ranska kohtaa MM-kisojen suuryllättäjä Marokon. Ottelu on nähtävissä MTV3-kanavalla, MTV Katsomosta ja C Moresta.

2. puoliaika

Ottelu on päättynyt! Argentiina voittaa 3-0-lukemin. Julian Alvarez teki kaksi maalia ja Lionel Messi yhden.

90. min: Lisäaikaa pelataan viisi minuuttia.

89. min: Lovro Majer laukoo. Emiliano Martinez torjuu kuitenkin helposti.

86. min: Argentiina tekee viimeiset vaihtonsa. Angel Correa ja Juan Foyth pääsevät ensimmäistä kertaa kentälle tässä turnauksessa. Kentältä pois Nahuel Molina ja Alexis Mac Allister.

83. min: Mac Allister pääsee laukomaan, mutta kuti viuhuu ohi Kroatian maalin.

81. min: Kroatia näyttää jo luovuttaneen tämän ottelun. Keskikentän dynamo Luka Modric otetaan vaihtoon. Hänen paikkansa ottaa Lovro Majer.

74. min: Myös Argentiina vaihtaa. Rodrygo de Paul ja kahden maalin Julian Alvarez tekevät tilaa Paulo Dybalalle ja Exequiel Palaciosille.

73. min: Kroatia tekee jo ottelun neljännen vaihtonsa. Marko Livaja tulee kentälle ja Andrej Kramaricin työt on tältä päivältä tehty.

69. min: MAALI! ARGENTIINA 3-0! Lionel Messi pitää nuorta Josko Gvardiolia pilkkanaan ja tarjoilee hienon syötön Alvarezille, joka iskee illan toisen maalinsa.

68. min: Argentiinan Cristian Romero saa keltaisen kortin rikkeestään.

62. min: Kroatian vuoro hätyytellä Argentiinan maalia sivuvapaapotkusta. Pallo jää pyörimään vaarallisesti maalin edustalle, mutta Argentiina kestää.

61. min: Argentiina vaihtaa: Leandro Paredes jättää kentän ja Lisandro Martinez tulee vahvistamaan Argentiinan puolustusta.

57. min: Argentiina tulee jälleen! Lionel Messi pääsee laukomaan todella läheltä maalia, mutta Livakovic torjuu!

56. min: Argentiina tulee jälleen vauhdilla kohti Kroatian maalia. Josko Gvardiol katkaisee kuitenkin syötön juuri parahiksi ja Kroatia selvittää tilanteen.

53. min: Lionel Messi on pidellyt ottelun edetessä useampaan otteeseen vasempaa takareittään. Ennen toisen jakson alkua Messi hieroi reittään ennen kuin ottelu jatkui. Haiskahtaa siltä, että Messillä on jonkinlaisia tuntemuksia reidessään.

50. min: Kroatia ottaa lisää hyökkäysvoimaa kentälle. Hyökkääjä Bruno Petkovic korvaa kentällä keskikenttämies Marcelo Brozovicin.

49. min: Pallo pyörii nyt vaarallisesti Kroatian rangaistusalueen tuntumassa. Lopulta Leandro Paredes ampuu kaukaa, mutta Livakovic torjuu ongelmitta.

46. min: Kroatian päävalmentaja Zlatko Dalic tekee tauolla kaksi vaihtoa. Mario Pasalic ja Borna Sosa jättävät kentän. Mislav Orsic ja Nikola Vlasic ottavat heidän paikkansa.

Toinen jakso on käynnissä!

1. puoliaika

Kello 21.54: Mielenkiintoinen avausjakso. Kroatia oli alussa jopa hieman pirteämmällä pelipäällä, mutta Argentiinan saama rangaistuspotku käänsi pelin Argentiinalle ja Kroatia lamaantui.

Ottelun ensimmäinen puoliaika päättyy! Argentiina löi Kroatian kuilun partaalle iskemällä kaksi osumaa. Argentiinan maaleista vastaisivat Lionel Messi ja Julian Alvarez.

45. min: Lisäaikaa pelataan neljä minuuttia.

44. min: Kroatia luo vaarallisen maalipaikan. Juranovicin keskitys ottaa vaarallisen kimmokkeen ja Martinez joutuu venymään parhaimpaansa. Pasalic potkaisee torjunnasta tulleen irtopallon sivuverkkoon.

42. min: Argentiina hätyyttelee jälleen Kroatian maalia. MacAllister puskee vaarallisesti ja Livakovic saa kätensä vain vaivoin pallon eteen.

39. min: MAALI! ARGENTIINA 2-0! Kroatian puolustuspelaaminen sakkaa nyt toden teolla. Julian Alvarez rynnistää pomppujen avustamana läpi Kroatian puolustuksen ja iskee pallon verkkoon.

35. min: Rangaistuspotkutilanteen yhteydessä Livakovic ja Kovacic saivat keltaiset kortit.

34. min: MAALI! ARGENTIINA 1-0! Lionel Messi upottaa pallon takuuvarmasti oikeaan yläkulmaan. Argentiina johtaa!

32. min: Rangaistuspotku! Argentiinan Julian Alvarez karkaa kuin varkain nokikkain Livakovicin kanssa. Alvarez nostaa pallon ohi vastaan tulleen kroaattivahdin, joka jyrää Alvarezin nurin. Tuomari Orsato näyttää rangaistuspotkua!

31. min: Kroatia rakentelee hienon hyökkäyksen, jonka päätteeksi Perisic nostaa pallon yli maalin.

27. min: Mateo Kovacic pelaa huiman kuljetuksensa jälkeen pallon Pasalicille, joka kaadetaan nurmen pintaan Kroatia saa lupaavan vapaapotkun. Modricin sivuvapaapotku jää kuitenkin Argentiinan puolustuslinjaan.

25. min: Argentiinan Enzo Fernandes päättää kokeilla kaukaa. Laukaus on tulinen ja vaarallinen, mutta Kroatian Dominik Livakovic venyy hienoon torjuntaan. Se oli ottelun vaarallisin maalintekopaikka tähän mennessä.

22. min: Argentiina luo jälleen lupaavalta näyttävän hyökkäyksen. Loppuratkaisu kuitenkin jää uupumaan ja pelivälinen karkaa päätyrajasta yli.

15. min: Kroatia saa ottelun ensimmäisen kulmapotkun. Kulman jälkitilanteessa Lovren nousee korkeimmalle, mutta pusku suuntautuu yli.

14. min: Argentiina pääsee lupaavalta näyttävään hyökkäykseen. Pallottomana liikkeen tehnyt Messi kaatuu keskellä nurmen pintaan ja Argentiina vaatii vapaapotkua. Orsato antaa pelin kuitenkin jatkua.

11. min: Kroatia on saanut nyt pallonhallintaa enemmän itselleen. Maalipaikkoja ei kuitenkaan ole vielä nähty kummassakaan päässä kenttää.

5. min: Ottelu on alkanut tunnustellen. Alkuminuuttien perusteella Argentiina on ottanut lievästi pallonhallinnan itselleen ja Kroatia antaa Argentiinan pallotella omalla puoliskollaan.

Ottelu on käynnissä!

Kello 20.58: Kansallishymnit on nyt laulettu! Seuraavaksi on aika pelata jalkapalloa!

Kello 20.55: Qatarissa tunnelma alkaa tiivistyä ja joukkueet marssivat tuomareiden johdolla kentälle. Tänään päätuomarina toimii Daniele Orsato.

Kello 20.42: Kroatia ja Argentiina kohtasivat MM-kisoissa myös neljä vuotta sitten. Tuolloin Kroatia rynni Argentiinan yli alkulohkon ottelussa 3-0-lukemin.

Neljän vuoden takaisista avauskokoonpanoista Argentiinan avauksessa myös tänään pelaavat Lionel Messi, Nicolas Otamendi ja Nicolas Tagliafico.

Kroatian avauksessa myös neljän vuoden takaisessa kohtaamisessa pelasivat Luka Modric, Ivan Perisic, Marcelo Brozovic ja Dejan Lovren.

Kello 20.30: Lionel Messi pelaa tänään 25. ottelunsa MM-kisoissa, mikä nostaa hänet kaikkien aikojen eniten MM-otteluita pelanneen Lothar Matthäusin rinnalle.

Kello 20.24: Keskustelu välieräottelun alla on käynyt kiivaana. Kroatialainen Sportske Novosti uutisoi maanantaina, että kolme Argentiinan pelaaja olisi saanut yksityiskohtaisen tehtävän provosoida Kroatian pelaajia illan ottelussa.

Argentiina osoitti jo Hollantia vastaan pelatussa puolivälierissä olevansa valmis provosoimaan vastustajaansa ja pelaamaan tarvittaessa sääntöjen rajamailla finaaliunelman eteen.

On siis mielenkiintoista nähdä, tuleeko illan välieräkamppailusta kiihkeä vai pysyykö tunteet kurissa?

Kello 20.16: Argentiina on puolestaan tehnyt muutamia viilauksia Hollanti-ottelun avauskokoonpanoon. Leandro Paredes ja Nicolas Tagliafico nousevat avaukseen, Lisandro Martinez putoaa vaihtopenkille ja Hollantia vastaan avannut Marcos Acuna on kokonaan sivussa korttitilin täyttymisen vuoksi.

Kello 20.12: Kroatia lähtee illan otteluun täysin identtisellä kokoonpanolla kuin Brasilia-puolivälierässä. Luka Modrid tähdittää Kroatian kivikovaa keskikenttää yhdessä Mateo Kovacicin ja Marcelo Brozovicin kanssa.

Kello 20.00: Oikein mukavaa tiistai-iltaa ja tervetuloa MM-kisojen liveseurannan pariin. Tänään pelataan MM-turnauksen ensimmäinen välieräottelu, kun Argentiina ja Kroatia iskevät yhteen.