Mainos

Lumisaderintama vyöryy Suomen yli – ajokeli erittäin huono, 46 kolaria pelkässä Varsinais-Suomessa

30:57

Ajokeli on erittäin huono maan länsi- ja eteläosassa, varoittavat Liikennevirasto ja Ilmatieteen laitos.

Ilmatieteen laitoksen mukaan ajokeli on vaarallinen lumi- tai räntäsateen takia Varsinais-Suomessa, Satakunnassa, Uudellamaalla, Kymenlaaksossa, Pirkanmaalla, Etelä-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla, kertoo STT.

Lisäksi tiesää voi Ilmatieteen laitoksen mukaan olla vaarallinen Kanta-Hämeessä, Päijät-Hämeessä, Keski-Suomessa ja Keski-Pohjanmaalla.

Raaseporissa on sattunut vakava tasoristeysturma, jossa pelätään kuolleen usean ihmisen. Onnettomuutta seuraamme tässä artikkelissa

Päivitämme uusia sääuutisia uusiin artikkeleihin puolestapäivästä alkaen.

9.18: Poliisin mukaan Raaseporissa juna törmäsi ajoneuvoon. Pelastuslaitoksen mukaan turmassa olisi ollut osallisena 11 ihmistä mutta vammojen vakavuudesta ei annettu tietoa.

9.00: STT:n tietojen mukaan usean ihmisen pelätään kuolleen Raaseporin turmassa.

8.47: Raaseporin tasoristeysturmassa puolustusvoimien ajoneuvo ja juna törmäsivät.

8.27: Pirkanmaalla on paikoin pahoja ruuhkia. STT:n kuvaajan mukaan Kolmostiellä Ideaparkin kohdalla liikenne etenee vain 60 kilometriä tunnissa.

8.25: 

8.05: Raaseporissa on sattunut raideliikenneonnettomuus.

8.01: Liikennevirastolta huomautetaan, että talvirenkaat olisi tullut vaihtaa etelässäkin jo viikko sitten. Jos talvirenkaita ei tänään ole alla, virasto suosittaa julkista liikennettä.

7.35: 

7.21: Porintiellä on sattunut liikenneonnettomuus, tiedottaa pelastuslaitos. Paikka on raivattu ja liikenne toimii yksisuuntaisesti molempiin suuntiin.

7.19: Poliisin tietoon on tullut eilisen illan ja tämän aamun välisenä aikana 46 kolaria Varsinais-Suomen alueella ja 24 Satakunnassa. Poliisin tiedossa ei ole henkilövahinkoja. Marttilassa Salontiellä kemikaalirekka kaatui kyljelleen noin kuuden aikaan aamulla.

6.58: Maan etelä- ja länsiosassa oleva lumisadealue liikkuu hitaasti itään. Lounaassa on päivällä jo enimmäkseen poutaa.

6.44: Lunta on tulossa tänään lisää Uudenmaan ja Pohjanmaan väliselle vyöhykkeelle. Sade on ollut etelässä vetistä, mutta se muuttuu lumisemmaksi päivän mittaan.

6.09: Ilmatieteen laitoksen mukaan (epävirallinen) lumensyvyys on Lohjalla 14 cm, Kankaanpäässä, Niinisalossa ja Seinäjoella 13 cm, Vaasassa 12 cm, Espoon Nuuksiossa 11 cm ja Kemiössä sekä Enontekiöllä 10 cm. Lunta on tulossa lisää ainakin maan länsi- ja eteläosiin.

6.05: Lähes 10 000 taloutta on ollut ilman sähköä yön aikana, tällä hetkellä sähköttömiä talousia on 7600. Suurin osa sähkökatkoista on Lounais-Suomessa. 

5.53: Marttilassa Salontiellä on tapahtunut tieliikenneonnettomuus. Alueelle on satanut runsaasti lunta yön aikana.

5.34: Foreca julkaisi ajantasaisen kuvan saderintamasta:

5.26: STT: Valtatie 11 on poikki Nokialla liikenneonnettomuuden takia. Pelastuslaitoksen mukaan raskaan ajoneuvon perävaunu on poikittain tiellä, minkä takia tie on poikki.

5.24: Näin lumirintama etenee ennusteiden mukaan:

5.19: STT: Valtatie 12 on ollut poikki liikenneonnettomuuden vuoksi Sastamalassa. Raskaan ajoneuvoyhdistelmän perävaunu oli suistunut ojaan ja yhdistelmän vetoauto oli poikittain tiellä. Kukaan ei loukkaantunut onnettomuudessa eikä ajoneuvossa ei ollut onnettomuushetkellä lastia. Tie on avattu jälleen liikenteelle. 


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.