MTV sai viestin venäläisten piirittämästä Azovstalin tehtaasta – kuuntele pysäyttävä sanoma: "Ihmiset kuolevat"

MTV sai viestin venäläisten piirittämästä tehtaasta – kuuntele pysäyttävä sanoma 0:56
Kuuntele Azov-rykmentin varakomentajan lohduton viesti kokonaan.

MTV Uutiset sai ääninauhan Azov-rykmentin varakomentajalta Sviatoslav Palamarilta. Palamar joukkoineen puolustaa Mariupolissa sijaitsevaa massiivista terästehdasta, joka on venäläisten piirittämä.

– He ovat hyökänneet panssarivaunuilla, tykistöllä sekä käyttäneet kaikkea tulivoimaansa, Palamar kuvailee Venäjän rajuja sotatoimia Mariupolissa ja Azovstalin tehdasalueella. 

Venäjä on vallannut suuren osan Mariupolin kaupungista, mutta osa Azovin rykmentistä puolustaa edelleen satamassa sijaitsevaa tehdasta. Rykmentin mukaan se on pystynyt torjumaan Venäjän lukuiset yritykset tunkeutua alueelle. 

Video näyttää: Tällaiselta taistelu näyttää Azvostalin terästehtaalla Mariupolissa 1:06
Azovin rykmentti julkaisi eilen videon alueella käytävistä taisteluista.

MTV Uutiset sai ääninauhan Palamarilta keskiviikkoiltana tiukkojen taistelujen jälkeen. Tehtaassa piileskeli pitkään myös siviilejä, mutta nykytietojen mukaanheidät on saatu evakuoitua tehtaasta. Nyt Palamar pyytää kansainvälistä apua haavoittuneiden sotilaiden evakuoimiseksi, sillä ulospääsyä ei ole. 

– Meillä ei ole riittävästi lääkkeitä, eikä kirurgien työvälineitä.

– Ihmiset kuolevat, koska eivät saa ajoissa lääkärin apua, Palamar kertoo.

Palamar, sotilasnimeltään Kalina, on Azov-rykmentin varakomentaja. Azovin taistelijoilla on yhteyksiä uusnatseihin, ja rykmentti on vihattu Venäjällä, missä heitä kutsutaan "natsipataljoonaksi". 

Ukrainalaisille Azovstalia puolustavat sotilaat ovat sankareita. He ovat vannoneet taistelevansa viimeiseen mieheen asti. 

Lue myös:

    Uusimmat